Advent 2019 - Graz - Maribor - Zagreb

Advent

14. pro 2019. - 15. pro 2019. 2 dana/1 noćenje

... putovanja po Vašoj mjeri ...

Advent


Bliži nam se najljepše vrijeme u godini, Božićni blagdani, a mi vas pozivamo da rezervirate vikend u čarobnom mjesecu Prosincu i otputujete sa nama na Advent.

Ove godine vas vodimo u Graz gdje se na glavnom gradskom trgu Hauptplatzu odvija najpoznatiji i najveći božićni sajam. Tradicionalna jela i pića, ručno rađeni božićni ukrasi i figurice, dječja zemlja čuda s klizalištem, predivne jaslice napravljene kao skulptura od čak 50 tona leda, smještene u dvorištu Landhausa mali su dio te magične božićne atmosfere.

Maribor je 2012. god. imao veliku čast biti kulturna prijestolnica Europe. Ovaj pitoreskni grad se za vrijeme adventa pretvara u pravu malu bajku sa prekrasno ukrašenim trgovima i okićenim borovima.

Glavni grad Hrvatske, Zagreb sa svojim božićnim ugođajem može se uspoređivati s ostalim europskim metropolama, koje imaju vrlo dugu tradiciju adventskih događanja, a potvrda tome je osvajanje titule najboljeg božićnog sajama u Europi tri godine zaredom.

Rezervirajte na vrijeme svoje mjesto za ovu božićnu čaroliju.


1 - Graz
Dan 1

Graz


Okupljanje grupe u Sukoišanskoj ulici u 6,30 sati. Ukrcaj u autobus, upoznavanje sa voditeljem putovanja i polazak autocestom prema Grazu uz kraća stajanja na putu. U poslijepodnevnim satima dolazak u Graz, glavni centar predivne Štajerske. Grad je smješten na rijeci Muri te je 2003.god. bio proglašen Europskim gradom kulture. Središtem starog dijela grada, koji se nalazi na listi UNESCO-ve svjetske baštine, dominira Schlossberg – Dvorac na stijeni, brdo iznad starog grada na čijem vrhu su ostaci srušenog dvorca s kojeg se pruža pogled na Graz. Pješački razgled grada u pratnji voditelja putovanja: Rathaus – gradska vijećnica, Hauptplatz – Glavni trg, Domkirche – Katedrala, Uhrturm – sat -kula simbol Graza, ... Nakon razgleda slobodno vrijeme za obilazak Božićnog sajma. Najpoznatija atrakcija sajma u Grazu su ledene jaslice napravljene od 50-ak tona leda. Tradicionalna jela i pića, ručno rađeni božićni ukrasi, božićno drvo osvijetljeno sa više od 25.000 svjećica i adventski vlakić samo su dio božićne atmosfere u štajerskoj prijestolnici. U dogovoreno vrijeme ukrcaj u autobus i polazak prema Mariboru. Po dolasku prijava u hotel i smještaj. Noćenje.

2 - Maribor
Dan 2

Maribor


Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak u pješački razgled Maribora. Grad se smjestio na obali rijeke Drave i drugi je po veličini grad u Sloveniji. Ovaj grad je 2012.g. ponio titulu Europske prijestolnice kulture. Šetnja starim dijelom grada kojeg krase prostrani trgovi: Grajski trg na kojem se uzdiže prekrasan renesansi mariborski dvorac koji je u povijesnim vremenima bio glavno mjesto okupljanja gradskog plemstva, Slomškov trg na kojem je sagrađena katedrala sv. Ivana Krstitelja iz 12.st., te spomenik prvom slovenskom blaženiku Antonu Martinu Slomšeku, po kojem je trg i nazvan, mariborsko kazalište, Glavni gradski trg sa gradskom vijećnicom,... Nakon razgleda slobodno vrijeme za šetnju okićenim ulicama, kupovinu,... Polazak prema Hrvatskoj. Po želji grupe organizirani buffet ručak u restoranu u Oroslavju. Nakon ručka polazak prema Zagrebu. Slobodno vrijeme za šetnju Trgom Bana Jelačića i posjet Božićnom sajmu na Zrinjevcu u jednom od najljepših parkova u gradu. Osim unikatnih ukrasa i suvenira ovdje možete uživati i u starim zagrebačkim specijalitetima kao što su krpice sa zeljem, germknedle i štrukli. U dogovoreno vrijeme ukrcaj u autobus i polazak prema Splitu. Dolazak na početnu stanicu u kasnijim većernjim satima.

Cijena aranžmana

 • 930,00 kuna

Uplate i nadoplate

 • Uplata rezervacije: 200,00 kuna
 • Nadoplata za 1/1 sobu: 160,00 kuna
 • MOGUČNOST OBROČNE OTPLATE

Program uključuje

 1. prijevoz autobusom turističke klase na navedenim relacijama
 2. smještaj u hotelu 4* u centru Maribora na bazi noćenja sa doručkom, boravišnu pristojbu
 3. razglede prema programu
 4. troškove autoceste
 5. putno zdravstveno osiguranje, osig. od posljedica nesretnog slučaja
 6. jamčevinu za turistički paket aranžman
 7. zakonom propisan PDV
 8. voditelja putovanja te organizaciju putovanja.


U slučaju manjeg broja putnika cijena se uvećava za 100,00 kn.


Program ne uključuje: ručak u restoranu - 100,00 kn po osobi (obvezna prijava kod rezervacije – ovisno o broju prijavljenih), ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda, dodatne sadržaje koji nisu predviđeni programom

Preporuka

 • polica osig. od rizika otkaza putovanja: 50,00 kn (plativo isključivo kod uplate rezervacije)

Napomena

ZA OVO PUTOVANJE DOVOLJNA JE OSOBNA ISKAZNICA

Dokumentacija za preuzimanje

2019-12-14 ADVENT.docx 503,664 KB
2019-12-14 ADVENT.pdf 683,741 KB
Pošalji upit