ARMENIJA I GRUZIJA

ARMENIJA I GRUZIJA

14. tra 2024. - 21. tra 2024. 8 dana / 6 noćenja

ARMENIJA I GRUZIJA

ARMENIJA I GRUZIJA


ARMENIJA & GRUZIJA 2024.


Dan 1

SPLIT


Okupljanje grupe u splitskoj zračnoj luci u 10,30 sati. Podjela putne dokumentacije i prijava na let za Zagreb u 12,20 sati s dolaskom u 13,05 sati. Upoznavanje sa voditeljem putovanja. Prijava na let u 18,00 sati sa slijetanjem u Varšavi u 19,35 sati i presjedanjem na let za Erevan u 22,50 sati. Noćni let.

2 - EREVAN
Dan 2

EREVAN


Dolazak u Erevan u 04,25 sati po lokalnom vremenu. Preuzimanje prtljage, granične formalnosti, ukrcaj u autobus i transfer do hotela. Smještaj u sobe i odmor. Kasniji doručak. U 11,00 sati ukrcaj u autobus te u pratnji lokalnog vodiča odlazak do obližnjeg Ečmijazdina, administrativnog sjedišta armenske Apostolske crkve. Razgled katedrale koju je sagradio sv. Grgur Prosvjetitelj između 301. – 303. god. Obilazak ruševina katedrale u obližnjem Zvartnotsu koja datira iz 7. st. te se nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. Povratak u Erevan. Pješački razgled glavnog grada Armenije i jednog od najstarijih gradova svijeta osnovanog 782. god. pr. Kr.: Trg Republike, Kuće opere i baleta, kompleks Kaskada odakle se pruža fantastičan pogled na grad,... Posjet tržnici na otvorenom gdje se prodaju tipični armenski suveniri, nakit i rukotvorine. Slobodno vrijeme za osobne programe. Po želji grupe posjet tvornici armenskog konjaka uz degustaciju. Večera. Noćenje.

3 - EREVAN - MANASTIR KHOR VIRAP - NORVANK - EREVAN
Dan 3

EREVAN - MANASTIR KHOR VIRAP - NORVANK - EREVAN


Doručak. Odlazak autobusom do jednog od najpopularnijih turističkih odredišta u Armeniji, manastira Khor Virap ili u prijevodu „duboke tamnice“. Samostan se smjestio na araratskoj visoravni s koje se pruža prekrasan pogled na planinu Ararat, nacionalni simbol Armenije. U manastiru je armenski kralj Tiridates III na trinaest godina utamničio Grgura Prosvjetitelja koji je 301. uveo kršćanstvo u Armeniju. Nastavak vožnje prema selu Areni gdje je u pećini otkrivena jedna od najstarijih vinarija u svijetu. Prema arheološkim istraživanjima vinarija je stara preko 6.000 god. Posjet vinariji sa uključenom degustacijom. Nastavak vožnje do Norvanka i obilazak armenskog samostana iz 13.st. Povratak u Erevan. Po želji grupe odlazak na večeru u lokalni restoran sa folklornim programom. Noćenje.

4 - EREVAN - JEZERO SEVAN - DILIJAN - TBILISI
Dan 4

EREVAN - JEZERO SEVAN - DILIJAN - TBILISI


Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja do jezera Sevan, najvećeg slatkovodnog jezera u Armeniji. Nalazi se na 1900 m i jedno je od najviših jezera na svijetu. Po želji grupe plovidba brodom po jezeru. Razgled samostana Sevanavank na poluotoku. Nastavak vožnje prema Dilijanu, turističkom mjestu koji se još naziva „armenskom Švicarskom“ zbog gusto pošumljenih dolina i planina. Po dolasku odlazak u razgled bajkovitog samostana Haghartsin iz 13.st. Po želji grupe mogućnost organiziranog ručka. Nastavak vožnje prema gruzijskoj granici. Po dolasku na armenijsko – gruzijsku granicu obavljanje carinskih i pograničnih formalnosti, mijenjamo autobus i lokalnog vodiča te nastavaljamo vožnju do Tbilisija, glavnog grada Gruzije. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

5 - TBILISI
Dan 5

TBILISI


Doručak. Odlazak u razgled Tbilisija u pratnji lokalnog vodiča: bazilika Anchiskhati najstarija crkva u Tbilisiju, sagrađena u 6. st., Sioni – nekadašnja katedrala Tbilisija sagrađena krajem 6. st. koja je bila uništena potresom, njen današnji izgled datira iz prve polovice 19.st., sumporne toplice u starom gradu, utvrda Narikala s koje se pruža prekrasan pogled na stari grad, crkva Metekhi građena krajem 5.st. i početkom 6.st., šetnja avenijom Rustaveli u kojoj su smještene Opera i Baletno kazalište. Slobodno vrijeme za osobne programe. Po želji grupe odlazak na večeru u lokalni restoran sa folklornim programom. Noćenje.

6 - TBILISI - KAZBEGI - TBILISI
Dan 6

TBILISI - KAZBEGI - TBILISI


Doručak. Ukrcaj u autobus i vožnja prekrasnim krajolicima do Kazbegija, jednog od najljepših odredišta u Gruziji. Obilazak utvrde Ananuri, kasnosrednjovjekovne utvrde u Gruziji koja se nalazi na obali vodenog rezervoara Jinvaly. Nastavak vožnje do Crkve svetog Trojstva smještene na 2170 m odakle se za lijepog vremena može vidjeti najveći glečer Kavkaza, Mt Kazbegi (5047 m). Povratak u Tbilisi. Večera. Noćenje.

7 - TBILISI - MTSKETA - UPLISTSIKHE - TBILISI
Dan 7

TBILISI - MTSKETA - UPLISTSIKHE - TBILISI


Doručak. Odlazak autobusom prema nekadašnjoj gruzijskoj prijestolnici, gradu Mtskheta koji je osnovan oko 5.st.pr.K. te se nalazi na UNESCO-vom popisu Svjetske baštine. Grad je smješten na slivu rijeka Mtkvari i Aragvi. Razgled samostana Jvari (crkva sv. Raspeća) iz 6.st., Svetitskhoveli katedrala („katedrala živih stupova“) iz 11.st. koja predstavlja i najvažniju crkvu u cijeloj Gruziji. Smatra se da se u jednom od stupova nalazi Kristova haljina koju je nosio na raspeću. Odlazak prema Goriju, rodnom mjestu nekadašnjeg vođe Sovjetskog saveza, Josepha Staljina. Po dolasku posjet Staljinovoj rodnoj kući. Slobodno vrijeme za osobne programe. Nastavak vožnje do mjesta Uplistsikhe, grada u stijeni i jednog od prvih gradova na području Gruzije. Nakon razgleda povratak u hotel. Večera. Noćenje.

8 - TBILISI - SPLIT
Dan 8

TBILISI - SPLIT


Ranija odjava iz hotela. Transfer do zračne luke. Prijava na let za Zagreb u 05,25 sati sa presjedanjem u Varšavi. Dolazak u zagrebačku zračnu luku u 12,05 sati. Nastavak leta za Split u 19,10 sati te dolazak u splitsku zračnu luku u 19,55 sati.

Cijena aranžmana

25 – 29 putnika – 1.580,00 eur/11.904,51 kn

20 – 24 putnika – 1.630,00 eur/12.281,24 kn

15 – 19 putnika – 1.690,00 eur/12.733,05 kn

Tečaj konverzije 1 EUR / 7,53450 KN

Uplate i nadoplate

Uplata rezervacije: 350,00 eur / 2.637,08 kuna

(promjenjiva stavka - ovisna o cijeni zrakoplovne karte)

- nadoplata za 1/1 sobu: 150,00 eur / 1.130,18 kuna

- dvije večere u lokalnim restoranima sa uključenim folk. programom – 80,00 eur

- posjet destileriji uz degustaciju 2 vrste konjaka – 20,00 eur

- ručak u restoranu u Dilijanu– 25,00 eur

- plovidbu brodom po jezeru – 10,00 eur

( prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta u lok. valuti zemlje, min. 10 prijavljenih putnika)

Program uključuje

- prijevoz zrakoplovom na relaciji Split – Everan – Tbilisi – Split u ekonomskoj klasi sa presjedanjima u Zagrebu i Varšavi, zrakoplovne pristojbe, ručnu prtljagu do 8 kg, predanu prtljagu do 23 kg, prijevoz autobusom turističke klase prema programu putovanja, navedene transfere prema programu, smještaj u hotelima 4* u Erevanu i Tbilisiju na bazi šest noćenja sa doručkom i četiri večere, razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu putovanja, lokalne vodiče na engleskom jeziku u Armeniji i Gruziji tijekom cijelog putovanja, putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, jamčevinu za turistički paket aranžman, zakonom propisan PDV, voditelja putovanja, organizaciju putovanja

Program ne uključuje: dvije večere u lokalnim restoranima sa uključenim folk. programom – 80,00 eur, posjet destileriji uz degustaciju 2 vrste konjaka – 20,00 eur, ručak u restoranu u Dilijanu – 25,00 eur, plovidbu brodom po jezeru – 10,00 eur ( prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta u lok. valuti zemlje, min. 10 prijavljenih putnika), ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koji nisu navedeni programom, obroke koji nisu navedni programom, karte javnog gradskog prijevoza, troškove osobne prirode, napojnice za lokalne vodiče i vozače

Slike vlasništvo: Pixabay

Preporuka

- uplata police od rizika otkaza putovanja: 51,00 eur / 384,26 kn

(plativo isključivo kod uplate rezervacije)

Napomena

ZA OVO PUTOVANJE JE POTREBNA PUTOVNICA – valjanost putovnice min. 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju

Dokumentacija za preuzimanje

2024-04-14 ARMENIJA I GRUZIJA.pdf 125,773 KB
2024-04-14 ARMENIJA I GRUZIJA.docx 23,435 KB
Pošalji upit