AUSTRIJA I JUŽNA ČEŠKA

AUSTRIJA I JUŽNA ČEŠKA

29. ruj 2022. - 2. lis 2022. 4 dana / 3 noćenja

GRAZ - LINZ - ČESKE BUDEJOVICE - HLUBOKA - ČESKY KRUMLOV

AUSTRIJA I JUŽNA ČEŠKA


GRAZ - LINZ - ČESKE BUDEJOVICE - ČESKY KRUMLOV - MARIBOR


1 - SPLIT - GRAZ - LINZ
Dan 1

SPLIT - GRAZ - LINZ


Okupljanje grupe u Sukoišanskoj ulici u 6,30 sati. Ukrcaj u autobus i vožnja prema Sloveniji i Austriji do Graza uz kraća stajanja na putu. Po dolasku u Graz pješački razgled gradskog središta: Glavni trg, gradska vijećnica, Opera, . . . Slobodno vrijeme za osobne programe. Nastavak vožnje do Linza. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

2 - LINZ - ČESKE BUDEJOVICE
Dan 2

LINZ - ČESKE BUDEJOVICE


Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak u pješački razgled Linza - “grada iz bajke” kako se još naziva: Mariendom - najveća crkva u Austriji, Hauptplatz – najveći gradski trg, Crkva Sv. Martina – najstarija austrijska crkva, Mozarthaus – kuća u kojoj je Mozart boravio tijekom 1783.god. i u kojoj je komponirao Linz simfoniju. Linz je poznat i po čuvenoj Lincer torti. Slobodno vrijeme za osobne programe. Nastavak vožnje i dolazak u České Budějovice, grada koji se smjestio na rijeci Vltavi na jugu Češke, poznatog po proizvodnji piva – Budweiser. Po dolasku pješački razgled grada: trg Náměsti Přemysla Otokara II, Samsonova fontana u baroknom stilu, crkva Sv. Nikole, dominikanski samostan, Crni toranj,... Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

3 - HLUBOKA - ČESKY KRUMLOV
Dan 3

HLUBOKA - ČESKY KRUMLOV


Doručak. Odlazak autobusom do dvorca Hluboka. Razgled jednog od najljepših čeških dvoraca koji je sagrađen u 13.st. Njegov današnji izgled inspiriran je dvorcem Windsor u Engleskoj. Nakon razgleda odlazak do jednog od najljepših čeških gradova Český Krumlov. Srednjovjekovno središte grada se nalazi na UNESCO-vom popisu mjesta svjetske baštine u Europi. Pješački razgled grada koji je sagrađen oko dvorca iz 13. st. s gotičkim, renesansnim i baroknim elementima: trg Náměsti Svornosti, gradska vijećnica iz 15. st, gotička župna crkva Sv. Vita iz 15. st. ... Slobodno vrijeme za individualni posjet dvorcu Krumlov i osobne programe. Povratak u České Budějovice.

4 - MARIBOR - SPLIT
Dan 4

MARIBOR - SPLIT


Doručak. Odjava iz hotela. Ukrcaj u autobus i polazak prema Mariboru, metropoli slovenskog djela Štajerske. Zbog svojih povijesnih znamenitosti, prirodnih ljepota, mnogobrojnih kulturnih i umjetničkih sadržaja grad je 2012. god. ponio titulu Europske prijestolnice kulture. Šetnja gradskim središtem te slobodno vrijeme za osobne programe. Nastavak vožnje prema Hrvatskoj i Splitu uz kraća zaustavljanja za odmor. Dolazak u Split u noćnim satima.

Cijena aranžmana

2.890,00 kuna ( 383,79 € )

kalkulacija rađena na bazi minimalno 30 putnika

Uplate i nadoplate

Uplata rezervacije: 200,00 kuna

Nadoplata za 1/1 sobu: na upit

Program uključuje

- prijevoz autobusom turističke klase na navedenim relacijama, smještaj u hotelima 3*/4* u Linzu i Českim Budejovicama na bazi noćenja sa doručkom, boravišnu pristojbu, ulaznicu za dvorac Hluboka, razglede prema programu, troškove autocesta i parkinga, putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, jamčevinu za turistički paket aranžman, zakonom propisan PDV, voditelja putovanja i organizaciju putovanja

Program ne uključuje

- ulaznicu za dvorac Krumlov (75,00 kuna),ulaznice za kulturno-povijesne spomenike koji nisu uključeni planom razgleda, karte javnog gradskog prijevoza, dodatne troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode

Slike vlasništvo: pixabay i Putokazi putovanja

Preporuka

Uplata police rizika otkaza putovanja: 95,00 kuna (plativo isključivo kod uplate rezervacije)

Napomena

Državljani Republike Hrvatske mogu ući u Češku Republiku s važećom putovnicom ili osobnom iskaznicom.

Važno:

Obzirom na nestabilne cijene pogonskih goriva na hrvatskom i europskom tržištu, Agencija ima pravo povećati osnovnu cijenu paket aranžmana do 8%, bez dodatne suglasnosti putnika. Agencija je dužna o tom povećanju cijene paket aranžmana obavijestiti putnika 20 dana prije polaska na putovanje.

Dokumentacija za preuzimanje

2022-09-29 AUSTRIJA I JUŽNA ČEŠKA.docx 25,308 KB
2022-09-29 AUSTRIJA I JUŽNA ČEŠKA.pdf 704,593 KB
Pošalji upit