Baltik

27. ruj 2020. - 4. lis 2020. 8 dana/7 noćenja

Vilnius – Riga – Klaipeda – NP Neringa – Kurska laguna - Kaliningrad - Kaunas


BALTIČKA RAPSODIJA

LITVA - LATVIJA - RUSIJA

27.09. – 04.10.2020. / zrakoplovom

Ne propustite posjetiti najzanimljivije baltičke zemlje i njihove gradove koji s pravom nose epitet „biseri Baltika“. Bivše republike nekadašnjeg Sovjetskog saveza očarat će vas bogatom poviješću i kulturom.

Posjetit ćemo litvansku prijestolnicu Vilnius kojom dominira veličanstvena katedrala i kompleks tornja Gediminas s kojeg se pruža prekrasan pogled na grad, hodočasničko mjesta Brdo križeva te prekrasni srednjovjekovni grad Rigu, poznato baltičko ljetovalište Jurmalu te nekadašnji glavni grad Prusije Klaipedu. Na putu za ruski Kaliningrad posjećujemo Kursku lagunu, 98 km dugu usku pješčanu prevlaku koja odvaja Kurski zaljev od Baltičkog mora. Posjetit ćemo i „litavsku Saharu“, ljetovalište Nidu kojom se oduševio poznati nobelovac Thomas Mann te je tu sagradio ljetnikovac. Nekadašnji glavni grad istočne Prusije, Konisgsberg, današnji Kaliningrad je mjesto rođenja slavnog filozofa Immanuela Kanta. Budući da se nalazi između Poljske i Litve, Kaliningradska oblast predstavlja rusku eksklavu na jugoistoku Baltika. Nekadašnja privremena prijestolnica Litve, grad Kaunas nosi nadimak Mali Pariz zbog bogate kulture o čemu svjedoči i odabir ovog grada za Europsku prijestolnicu kulture 2022.

1 - Kaunas
Dan 1

Kaunas


Okupljanje grupe u Sukoišanskoj ulici u 3,30 sata. Ukrcaj u autobus, upoznavanje sa voditeljem putovanja i polazak prema zadarskoj zračnoj luci. Po dolasku podjela putne dokumantacije i prijava na let za Kaunas u 7,30 sati. Dolazak u zračnu luku u Kaunasu u 10,45 sati po lokalnom vremenu. Preuzimanje prtljage i ukrcaj u autobus. Vožnja prema jezerskoj regiji Trakai do obližnjeg srednjovjekovnog istoimenog zamka sagrađenog na poluotočiću koji razdvaja dva najveća jezera u tom kraju, Galve i Luka. Po želji grupe obilazak dvorca. Mogućnost organizarnog ručka u lokalnom restoranu. Ukrcaj u autobus i polazak za Vilnius. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

2 - Vilnius
Dan 2

Vilnius


Doručak. Odlazak u razgled Vilniusa autobusom i pješice u pratnji lokalnog vodiča. Polumilijunski Vilnius je grad koji je preko 700 godina duge povijesti pripadao Litvi, Poljskoj, Rusiji... Panoramska vožnja duž rijeke Neris do Vilniuskog zamka i Gediminasovog tornja iz 14.st., palača velikih kneževa Litve, rimo-katolička katedrala sv. Stanislava i Vladislava, predsjednička palača, pravoslavna saborna crkva Theotokos, crkva sv. Ane koja je primjer kasnogotičke arhitekture.... Šetnja starom gradskom jezgrom i živopisnom umjetničkom kolonijom koja se nastanila uz rijeku u nekadašnjem židovskom dijelu grada. Slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u hotel. Noćenje.

3 - Riga
Dan 3

Riga


Doručak. Odjava iz hotela, ukrcaj u autobus i polazak prema prema Brdu križeva hodočasničkom mjestu spontano nastalom nakon neuspjelog ustanka protiv ruske vlasti u 19. st. Za narod Litve brdo je mjesto hodačašća i otpora komunističkom režimu. Danas ga posjećuju brojni vjernici i turisti iz cijelog svijeta te se nalazi na UNESCO-vom popisu nematerijalne svjetske baštine u Europi. Nastavak vožnje autobusom do Rige. Po dolasku prijava u hotel i smještaj. Noćenje.

5 - Kalinjingrad
Dan 5

Kalinjingrad


Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak trajektom do NP Neringa i Kurske lagune, uske prevlake koja spaja ruski Kaliningrad s litvanskom Klaipedom. U pratnji lokalnog vodiča razgled najljepšeg dijela baltičke obale kojom dominiraju najviše pješčane dine u Europi visoke i do 70 m. Nakon razgleda ukrcaj u autobus i polazak prema ruskoj eksklavi Kalinjingradu. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Po želji grupe večernja šetnja gradom u pratnji voditelja putovanja. Noćenje.

6 - Kalinjingrad
Dan 6

Kalinjingrad


Doručak. U pratnji lokalnog vodiča odlazak u razgled Kalinjingrada – Könisberga, nekadašnjeg glavnog grada njemačke pokrajine Istočne Pruske: Rosengartenska vrata, bivša pruska kraljevska rezidencija - Muzej jantara, stare gradske zidine, Kraljevska vrata, Moskovski prospekt, ... U sredini rijeke Pregel nalazi se otok Kant na kojem se nalazi stara luteranska prvostolnica pod čijim svodovima počiva veliki filozof i matematičar Imanuel Kant. Obilazak otoka i šetnja preko mosta do stare ribarske četvrti sa obnovljenim zdanjima iz njemačkog perioda. Slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u hotel. Noćenje.

7 - Kaunas
Dan 7

Kaunas


Doručak. Odjava iz hotela. Ukrcaj u autobus i polazak za Kaunas, međuratnoj privremenoj prijestolnici Litve. Panoramska vožnja uz obalu rijeke Njemena, prospektom Mindaugasa pored čuvene Žalgiris Arene, Komandantsko zdanje, bazilika-katedrala sv. Petra i Pavla, ostataci gradske utvrde - Kaunas pilsa, ... Pješački razgled gradske jezgre: sinagoga, džamija, Državni glazbeni teatar u čijem je dvorištu memorial Romasa Kalante koji se 1972. godine spalio pred teatrom u znak prosvjeda protiv sovjetske vlasti, Gradska vijećnica, Veliki ratni muzej Vytautas, ... Slobodno vrijeme za osobne programe. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

8 - Povratak
Dan 8

Povratak


Doručak. Odjava iz hotela. Transfer do zračne luke i prijava na let za Zadar u 11,10 sati. Dolazak u zadarsku zračnu luku u 12,25 sati. Transfer autobusom do Splita.

Cijena aranžmana

 • 20 – 24 putnika – 6.890,00 kuna
 • 15 – 19 putnika – 7.490,00 kuna
 • 10 – 14 putnika – 8.090,00 kuna

Uplate i nadoplate

 • Uplata kod prijave: 1.800,00 kuna
 • Promjenjiva stavka-ovisna o cijeni zrakoplovne karte
 • Nadoplata za 1/1 sobu: 1.900,00 kuna

Program uključuje

 1. transfer autobusom na relaciji Split – Zadar – Split
 2. prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zadar – Kaunas – Zadar, zrakoplovne pristojbe, ručnu prtljaga do 10 kg i predanu prtljagu do 20 kg
 3. smještaj u hotelima 3*/4* prema programu na bazi noćenja sa doručkom
 4. prijevoz turističkim autobusom prema programu
 5. troškove parkinga i auto cesta
 6. razglede prema programu
 7. lokalne vodiče u Vilniusu i Kaliningradu
 8. plovidbu brodom do Np Neringa sa uključenom ekološkom taksom, ulaznicom i vodstvom
 9. voditelja putovanja
 10. jamčevinu za turistički paket aranžman
 11. osiguranje od posljedica nesretnog slučaja
 12. putno zdravstveno osiguranje GENERALI
 13. zakonom propisan PDV
 14. organizaciju putovanja.


Program ne uključuje: doplatu za večere u hotelima - 90 €, ulaznicu za dvorac Trakai – 10 € (prijave u agenciji, plaćanje na licu mjesta) ulaznice za muzeje i kulturno - povijesne spomenike koje nisu navedeni programom, troškove osobne prirode, karte za javni gradski prijevoz, napojnice za lokalne vodiče i vozača

Preporuka

 • uplata police osiguranja od rizika otkaza putovanja: 190,00 kuna (plativo isključivo kod prve uplate)

Napomena

ZA OVO PUTOVANJE JE OBVEZNA E-VIZA I VAŽEĆA PUTOVNICA - valjanost putovnice min. 6 mjeseci od izlaska iz Rusije

Dokumentacija za preuzimanje

2020-09-27 BALTIK.docx 20,597 KB
2020-09-27 BALTIK.pdf 727,671 KB
Pošalji upit