ITALIJA

ITALIJA

5. stu 2021. - 7. stu 2021. 3 dana / 2 noćenja

FURLANIJA

ITALIJA


Organizirani izlet u prekrasnu talijansku regiju Friuli – Venezia Gulia. Na našem putovanju posjetit ćemo nekadašnju shopping meku Trst, furlansku prijestolnicu Udine, u San Daniele del Friuli ćemo degustirati vrhunski pršut, a na povratku ćemo obaviti kupnju u poznatom talijanskom trgovačkom centru Palamanova te obići i obližnji istoimeni gradić.


1 - UDINE
Dan 1

UDINE


Okupljanje grupe u Sukoišanskoj ulici u 6,00 sati. Ukrcaj u autobus, upoznavanje sa voditeljem putovanja i vožnja autocestom prema Sloveniji, Italiji i Trstu uz kraća stajanja na putu. Po dolasku u Trst sljedi šetnja gradskim ulicima: Ponte Rosso, Trg ujedinjenja, Gradska vijećnica, ... Slobodno vrijeme za osobne programe i kupovinu. Odlazak do obližnjeg dvorca Miramare izgrađenog sredinom 19.st. za austrijskog nadvojvodu Maksimilijana i njegovu suprugu Charlotte od Belgije. Po želji grupe organizirani razgled dvorca. Nastavak vožnje prema Udinama. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

2 - SAN DANIELLE DEL FRIULI
Dan 2

SAN DANIELLE DEL FRIULI


Doručak. Odlazak autobusom prema San Daniele del Friuli, mjestašcu u talijanskoj regiji Friuli – Venezia Gulia u kojoj se proizvodi jedan od najluksuznijih i najfinijih svjetskih pršuta. Po želji grupe mogućnost organiziranog posjeta pršutani uz degustaciju i mogućnost kupnje. Šetnja gradskim ulicama: knjižnica Guarneriana – jedna od najprestižnijih knjižnica u Italiji i najstarija u pokrajini Friuli Venezia Gulia, palača Monte di Pieta, crkva San Antonio Abate . . . Slobodno vrijeme za osobne programe. U dogovoreno vrijeme povratak u Udine. Pješački obilazak grada kojeg nazivaju „Venecija na kopnu“: Castello di Udine, dvorac sagrađen na mjestu nekadašnjeg rimskog castruma iz 983.god., Piazza Liberta, Katedrala iz 15.st., Piazza Matteoti s renesansnim palačama, ... Šetnja poznatom trgovačkom ulicom Mercatovecchi i slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 3

PALMANOVA


Doručak. Odjava iz hotela. Polazak prema trgovačkom centru Palmanova. Slobodno vrijeme za kupovinu. U dogovoreno vrijeme polazak prema Palmanovi, gradiću uzgrađenom u 16.st. u obliku zvjezdolike utvrde. Slobodno vrijeme za osobne programe. Nastavak vožnje prema Sloveniji i Hrvatskoj i dalje prema Splitu uz usputna stajanja na cesti. Dolazak u Split u večernjim satima.

Cijena aranžmana

28 – 30 putnika 1.690,00 kuna

25 – 27 putnika 1.790,00 kuna

22 – 24 putnika 1.890,00 kuna

Uplate i nadoplate

- uplata rezervacije: 200,00 kuna

- ulaznica za dvorac Miramare - € 10

- posjet pršutani u San Daniele del Friuli s razgledom i degustacijom – € 10

Program uključuje

-prijevoz autobusom turističke klase na navedenim relacijama

- smještaj u hotelu 3* / 4* u Udinama (okolica) na bazi dva noćenja sa doručkom i uključenom boravišnom pristojbom

- troškove autocesta, parkinga i check-pointa

-razglede prema programu

-putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, jamčevinu za turistički paket aranžmana

- zakonom propisan PDV

- voditelja putovanja

- organizaciju putovanja.

Preporuka

- uplata police rizika od otkaza putovanja: 75,00 kuna (plativo isključivo kod uplate rezervacije)

Napomena

Vladinom Uredbom iz srpnja 2021. na cijelom nacionalnom teritoriju Italije produljeno je izvanredno krizno stanje do 31. prosinca 2021. godine.

Napominjemo da je od 24. svibnja 2021. godine, svatko tko ulazi u Italiju, neovisno o prijevoznom sredstvu i duljini boravka, dužan ispuniti Digitalni obrazac za lociranje putnika koji je dostupan na sljedećoj poveznici: http://app.euplf.eu/#/

U iznimnim slučajevima, odnosno isključivo u slučaju tehničkih poteškoća, moguće je ispuniti obrazac u papirnatom obliku koji se može preuzeti na sljedećoj poveznici: https://www.esteri.it/mae/resource/doc/2021/05/mod...

Temeljem Uredbe MZ TR od 28. kolovoza 2021.g. svi putnici iz DČ EU, država Schengenskog sporazuma u Italiju, bez obveza samoizolacije odnosno karantene, ukoliko predoče digitalnu ili papirnatu Zelenu COVID EU potvrdu kojom se potvrđuje jedan od sljedećih uvjeta:

da je putnik završio ciklus cijepljenja protiv virusa SARS-CoV-2 ili

da je osoba ozdravila od COVID-19

da je obavila molekularni ili antigenski test 48 sati prije ulaska u Italiju s negativnim rezultatom.

Gore pobrojane potvrde trebaju biti izdane na talijanskom, engleskom, francuskom ili španjolskom jeziku, te mogu biti u digitalnom obliku EU digitalne COVID potvrde ili potvrde u tiskanom papirnatom obliku.

Kad je riječ o tiskanom papirnatom obliku:

1. Potvrda o negativnom brzom ili molekularnom PCR testu mora sadržavati sljedeće informacije:

a) ime testa (neobavezno za molekularni test),

b) proizvođač testa (neobavezno za molekularni test),

c) datum i sat uzimanja brisa,

d) rezultat testa,

f) ustanova gdje je test obavljen,

e) država u kojoj je test obavljen

h) iz testa mora biti razvidno da se odnosi na nositelja potvrde

2. Potvrda COVID-19 o uspješnom cijepljenju mora sadržavati slijedeće informacije:

a) vrstu cjepiva

b) ime cjepiva

c) proizvođača cjepiva

d) broj obavljenih cjepljiva

e) datum zadnjeg cijepljenja

f) državu u kojoj je cijepljenje izvedeno

3. Potvrda o ozdravljenju od COVID-19 mora sadržavati sljedeće informacije:

a) datum prvog pozitivnog testa;

b) država, koja je izvela prvi pozitivni molekularni test;

c) početni datum valjanosti zelene potvrde COVID-19;

d) datum kraja valjanosti zelene potvrde COVID -19

Iznimke od gornjeg pravila obveze testa odnose se na kretanja opravdana neodgodivim poslo, neodgodivim zdravstvenim potrebama ili vraćanjem u mjesto prebivališta odnosno boravišta, tranzitom do 36 sata ili neophodnim opravdanim ulaskom do 120 sati. Nadalje, iznimke se odnose i na profesionalne prijevoznike, putničko osoblje, osobe protokola reguliranih zdravstvenom sigurnošću, sudjelovanje na međunarodnim natjecanjima, prekogranični radnici, diplomatsko osoblje, vojno osoblje i policija u obavljanju službene dužnosti, učenici i studenti u povratku u Italiju). Dana 2. lipnja 2021. godine, Ministarstvo zdravstva Italije ukinulo je obvezu predočavanja negativnog testa provedenog putem molekularnog ili antigenskog testa za sljedeće slučajeve koja vrijedi do 30. srpnja 2021. godine:

- Povratak na nacionalni teritorij Italije nakon boravka ne dužeg od 24 sata u nekom inozemnom odredištu, a koje se nalazi na udaljenosti ne većoj od 60 km od mjesta stalnog boravišta ili prebivališta;

- Boravak koji nije duži od 24 sata u nekom odredištu na nacionalnom teritoriju Italije, a koje se nalazi na udaljenosti ne većoj od 60 km od mjesta u inozemstvu u kojem je registrirano stalno boravište ili prebivalište.

Za specifična pravila vezana za ulazak putnika iz UK VB, Japana, Kanade i SAD-a potrebno je konzultirati stranicu Ministarstva vanjskih poslova TR

Italija je i dalje formalno-pravno podijeljena na 3 zone: crvenu (visoki epidemiološki rizik i strože mjere), narančastu (srednji epidemiološki rizik) žutu (niži epidemiološki rizik) i bijelu (bez posebnog epidemiološkog rizika) u koje se svrstavaju talijanske regije temeljem dvotjedne analize epidemiološke situacije u njima, te u kojima vrijede drugačije mjere. Svaka dva tjedna analiziraju se epidemiološki parametri, kako bi se odredila boja zone odnosno rizik Regije.

Sukladno posljednjoj Uredbi talijanskog ministarstva zdravstva koja je stupila na snagu 30. kolovoza 2021. godine, podjela je sljedeća:

U crvenoj zoni ne nalazi se niti jedna talijanska regija

U narančastoj zoni ne nalazi se niti jedna talijanska regija

U žutoj zoni nalazi se Sicilija

U bijeloj se nalaze sve druge regije: Abruzzo, Basilicata, Calabria, Campania, Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lazio, Liguria, Lombardia, Marche, Molise, Piemonte, Provincia Autonoma di Bolzano, Provincia Autonoma di Trento, Puglia, Sardegna, Toscana, Umbria, Valle d’Aosta, Veneto.

Od 6. kolovoza 2021 zelena COVID potvrda (green pass) neophodna je za sudjelovanje u većini društvenih/sportskih aktivnosti (svih događaja za javnost na otvorenom; uključujući predstave odnosno sportska natjecanja, muzeje i druga mjesta kulture, bazene, teretane, smještajne strukture, wellness centre, sajmove, kongrese i konferencije, ljetne centre i poratne ugostiteljske aktivnosti, kladionice i casina, javne natječaje, restorane i kafiće na zatvorenom.

Od 1. rujna samo će osobe koje posjeduju zelenu potvrdu moć koristiti unutar Italije:

• zrakoplovi koji se koriste za komercijalne usluge prijevoza putnika;

• brodovi i trajekti koji se koriste za međuregionalne prijevozne usluge, s izuzetkom onih koji se koriste za pomorske veze u Messinskom tjesnacu;

• vlakovi koji se koriste u uslugama Inter City, Inter City Night i High Speed putničkog željezničkog prijevoza;

• autobusi koji se koriste za usluge prijevoza putnika, s nediferenciranom ponudom, koji se neprekidno ili povremeno voze na cesti na ruti koja povezuje više od dvije regije i s unaprijed utvrđenim itinerarima, voznim redovima, autobusi koji se koriste za iznajmljivanje vozila s vozačem, s izuzetkom onih koji se koriste za dodatne usluge lokalnog i regionalnog javnog prijevoza.

Sve osobe iznad 12 godina koje učestvuju ili borave na gore pobrojanim mjestima/aktivnostima obavezne su imati zelenu digitalnu potvrdu Covid -19 kojom se potvrđuje jedna od tri situacije i) završen ciklus cijepljenja ii) ozdravljenje od infekcije u posljednjih šest mjeseci iii) negativan nalaz brisa napravljen u posljednjih 48 sati. Upravo zbog navedenih odredbi cijena negativnog brisa smanjena je te iznosi 8 €, za djecu, do 15€ za odrasle osobe, može se obaviti u većini ljekarni.

U restoranima je i dalje dozvoljeno biti bez maske samo kada se konzumira za stolom. Također, maska ostaje i dalje obavezna za mjesta kulture; potrebno ju je nositi u muzejima, kinima, kazalištima. Također, obavezna je u svim sredstvima javnog prometa, uključujući i vlak i zrakoplov. Dakle usprkos novoj uredbi o neobaveznom nošenju maski na otvorenom, istu je potrebno imati uza sebe kako bi se istu po potrebi koristilo.

Na dan 13.09.2021.

Dokumentacija za preuzimanje

2021-11-05 ITALIJA - FURLANIJA.docx 174,679 KB
2021-11-05 ITALIJA - FURLANIJA.pdf 351,841 KB
Pošalji upit