Kapadokija & Mala Azija

Turska

26. ožu 2020. - 1. tra 2020. 7 dana/6 noćenja

Turska


Vodimo vas u Tursku!

Posjetit ćemo Kapadokiju, neobičnu povijesnu pokrajinu uz koju se vežu tajanstveni mitovi i legende iz davnina.

Svojim krajolikom je stoljećima mamila istraživače, pustolove i pjesnike diljem svijeta. Iz tajanstvenog prostranstva niču neobični vilinski dimnjaci za koje se vjerovalo da su ih oblikovala bića iz podzemlja. Kapadokija ispod površine skriva podzemno carstvo, brojni podzemni gradovi povezani su tunelima i vjeruje se da su mogli primiti čak 100 000 ljudi. Najpoznatiji među njima je Derinkuyu, podzemna metropola prepuna stanova, trgovina, oružarnica, ... a najljepši način istraživanja ljepota ove prekrasne regije je let balonom.

Posjetit ćemo i jednu od najpoznatijih atrakcija Turske, Pamukkale ili u prijevodu „Pamučni dvorac“, kompleks jedinstvenih mineralnih izvora u jugozapadnoj Turskoj. Pamukkale su nevjerovatno geološko čudo prirode, prirodni fenomen gdje se mineralizirana voda spušta iz izvora i stvara bazene i terase koje daju cijelom krajoliku jedinstveni „pamučni“ izgled. Na ovom lokalitetu se nalazio lječilišni grad i jedno od najpoznatijih antičkih nalazišta Hierapolis. U Efezu, nekadašnjoj antičkoj metropoli, obilazimo jedno od sedam svjetskih čuda, Artemidin hram, najveći i najraskošniji grčki hram.

Pridružite nam se na ovom putovanju i otkrijte ljepote Turske!


1 - Kapadokija
Dan 1

Kapadokija


Okupljanje grupe u splitskoj zračnoj luci u 5,00 sata. Upoznavanje sa voditeljem putovanja, podjela putne dokumentacije i prijava na let u 6,50 sati za Kayseri sa presjedanjem u Zagrebu i Istanbulu. Dolazak u zračnu luku u Kayseriu u 19,45 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela u Kapadokiji. Prijava i smještaj. Večera. Noćenje.

2 - Kapadokija
Dan 2

Kapadokija


Doručak. Odlazak autobusom u razgled Kapadokije, predivne povijesne pokrajine Anatolije u Turskoj. Ovo je područje nevjerovatnih geoloških obilježja s pećinama, „vilenjačkim dimnjacima“ i veličanstvenim krajolikom koju su u davnim vremenima putnici opisivali kao „Zemlju od 20.000 piramida“ ili „Čudnovatu zemlju od šarene stijene“. Po dolasku u NP Göreme razgled grada Göreme isklesanog u šupljinama neobičnih stijena uokolo kojih se nalaze očuvana podzemna naselja iz 4. stoljeća. Vožnja do Zelve, muzeja arhitekture na otvorenom i tvrđave Uçhisar s koje se pruža prekrasan pogled na Kapadokiju. Povratak u hotel. Večera. Mogućnost odlaska na „Ples derviša“ koji je pod zaštitom UNESCO-a kao dio svjetske kulturne baštine. Povratak u hotel. Noćenje.

3 - Kapadokija
Dan 3

Kapadokija


U ranim jutarnjim satima mogućnost odlaska na spektakularni let balonom iznad Kapadokije. Doručak. Odlazak autobusom u posjet podzemnim gradovima Derinkuyu i Kamiakli, koji datiraju iz 2000.god prije Krista. Podzemne gradove u Kapadokiji su koristili rani kršćani kao skloništa. Po dolasku razgled najvećeg podzemnog grada Derinkuyu koji ima 7 katova koji vode do dubine od 60 metara ispod površine zemlje. U gradu su pronađena mjesta za obavljanje religijskih obreda, smočnice, štale za stoku, spavaonice, trgovine, skladišta za oružje, grobnice i učionice. Kroz njega teče svježa pitka voda te ima niz ventilacijskih sistema. Nakon razgleda posjet podzemnom gradu Kaymakli koji je nastao između 6. i 10. st. Veličina i brojnost prostorija, hodnika i prostora za život pokazuju da je grad naseljavalo mnogobrojno stanovništvo, prema arheolozima grad je imao oko 3.500 stanovnika. Povratak u hotel. Večera. Mogućnost odlaska na tursku večer sa folklornim programom. Noćenje.

4 - Konya
Dan 4

Konya


Doručak. Odjava iz hotela. Ukrcaj u autobus i polazak do Konye. Po dolasku panoramski razgled i posjet muzeju Mevlana, jednog od najvećih vjerskih mislioca i filozofa svih vremena. Kraća šetnja gradskim uličicama. Nastavak vožnje prema gradu Denzili. Prijava i smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

5 - Pammukale
Dan 5

Pammukale


Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do Pamukkale – „Pamučne palače“ kompleksa jedinstvenih mineralnih izvora u jugozapadnoj Turskoj. Lokalitet je nastao kao posljedica potresa. Prelijevanje mineralne vode i taloženje minerala stvorile su prekrasne bazene ispunjene predivnom tekućinom plave boje. U 2.st. pr. Krista u blizini Pamukkalea je bio izgrađen lječilišni grad i jedno od najpoznatijih antičkih nalazišta Hierapolis. Obilazak lokaliteta: ostaci crkve i grob apostola sv. Filipa, amfiteatar, groblje sa sarkofazima, ... Nakon razgleda odlazak autobusom prema gradu Kuşadasi. Prijava i smještaj u hotel. Večera. Po želji grupe odlazak u šetnju sa voditeljem putovanja. Noćenje.

6 - Efez
Dan 6

Efez


Doručak. Ukrcaj u autobus. Polazak prema Efezu i zaustavljanje kod kuće Djevice Marije u kojoj je ona prema predaji proživjela zadnje godine svog života. Nastavak vožnje do Efeza, nekadašnje antičke metropole. Grad je najpoznatiji po Artemidinom hramu, najvećem i najraskošnijem grčkom hramu i jednom od sedam svjetskih čuda. Obilazak lokaliteta: Artemidin hram, Odeon, ostaci velikog kazališta, rimske kupelji, bazilika apostola Sv. Ivana, brdo uznesenja. Povratak u Kuşadasi. Slobodno vrijeme do večere u hotelu. Noćenje.

7 - Izmir
Dan 7

Izmir


Doručak. Odjava iz hotela. Ukrcaj u autobus i polazak prema Izmiru, trećem gradu po veličini u Turskoj. Po dolasku panoramski razgled grada, kraća pauza i polazak prema zračnoj luci. Prijava na let za Split u 15,15 sati sa presjedanjem u Istanbulu i Zagrebu. Dolazak u splitsku zračnu luku u 22,50 sati.

Cijena aranžmana

 • 20 – 24 putnika 8.590,00 kuna
 • 15 - 19 putnika 8.790,00 kuna

Uplate i nadoplate

 • Uplata rezervacije: 1.100,00 kuna
 • (promjenjiva stavka ovisna o cijeni zrakoplovne karte)
 • Nadoplata za 1/1 sobu: 1.050,00 kuna

Program uključuje

 1. prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Split – Kayseri – Izmir – Split sa presjedanjima u Zagrebu i Istanbulu sa uključenim zrakopl. pristojbama, ručnu prtljagu do 8 kg i predanu prtljagu do 23 kg
 2. smještaj u hotelima 4* na bazi polupansiona ( 3 noćenja u Kapadokiji, 1 noćenje u Denziliju, 2 noćenja u Kusadasiju)
 3. prijevoz autobusom turističke klase prema programu
 4. lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku tijekom cijele ture
 5. pratitelja putovanja
 6. transfere prema programu
 7. ulaznice za sve lokalitete koji se posjećuju prema programu
 8. troškove auto cesta i parkinga
 9. putno zdravstveno osiguranje
 10. osiguranje od posljedica nesretnog slučaja
 11. jamčevinu za turistički paket aranžman
 12. organizaciju putovanja.


Program ne uključuje: informativne cijene za let balonom u Kapadokiji – 200 €, tursku večer 45 € i ples derviša 40 €, napojnice vozaču i lokalnom osoblju – 30 €, trošak posredovanja i izdavanja turske vize - 250,00 kuna, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i lokalitete koji nisu navedeni programom, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, osobne troškove

Preporuka

 • uplata police osiguranja od rizika otkaza putovanja: 240,00 kuna (plativo isključivo kod uplate rezervacije)

Napomena

ZA OVO PUTOVANJE JE POTREBNA E-VIZA I VAŽEĆA PUTOVNICA KOJA MORA BITI VALJANA MINIMALNO 6 MJESCI OD DATUMA POLASKA NA PUTOVANJE

Dokumentacija za preuzimanje

2020-03-26 KAPADOKIJA I MALA AZIJA.docx 450,853 KB
2020-03-26 KAPADOKIJA I MALA AZIJA.pdf 350,887 KB
Pošalji upit