KOPENHAGEN

DANSKA

11. lip 2022. - 14. lip 2022. 4 dana / 3 noćenja

zrakoplovom iz Splita 4 dana / 3 noćenja

DANSKA


KOPENHAGEN putovanje zrakoplovom 4 dana iz Splita

Fakultatvna ponuda: izlet željeznicom u Malmo & izlet željeznicom u Helsingor


1 - SPLIT - KOPENHAGEN
Dan 1

SPLIT - KOPENHAGEN


Okupljanje grupe u zračnoj luci Split u 7,00 sati. Prijava na let za Kopenhagen u 9,10 sati. Dolazak u zračnu luku u Kopenhagen u 11,25 sati. Transfer do hotela. Pohrana prtljage i odlazak u pješački razgled grada sa voditeljem putovanja: Radhuspladsen – Gradska vijećnica, Palača Christiansborg – sjedište danskog parlamenta i vrhovnog suda, luka Nyhavn u kojoj dominiraju šarene građevine iz 17.st. prepune kafića i restorana Palače Amalienborg – zimske rezidencije danske kraljevske obitelji. U ovoj ulici je živio i Hans Christian Andersen, slavni danski pisac bajki. Nastavak razgleda do Kastellet-a, najbolje očuvanog otoka - utvrde u sjevernoj Europi, a danas javnog parka ispred kojeg se na morskoj hridi nalazi statua Male sirene – simbola grada – kip nadahnut istoimenom bajkom H.C.Andersena. Šetnja do velebnog dvorca Rosenborg, nekadašnje ljetne rezidencije kraljeva, a danas muzeja u kojem se čuvaju krunski dragulji. Slobodno vrijeme za odmor i kupovinu. Noćenje.

2 - KOPENHAGEN - HELSINGOR - KOPENHAGEN
Dan 2

KOPENHAGEN - HELSINGOR - KOPENHAGEN


Doručak. Po želji grupe odlazak vlakom na izlet do Helsingøra u kojem se nalazi jedan od najpoznatijih svjetskih dvoraca Kronborg koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. W.Sheakspeare je radnju svoje najpoznatije tragedije Hamlet smjestio upravo u ovaj dvorac, sagrađen u 15.st. Od 1937. god. u dvorištu dvorca se izvodi “Hamlet” svake godine. Slobodno vrijeme za osobne programe. U dogovoreno vrijeme povratak vlakom u Kopenhagen. Slobodno vrijeme za posjet zabavnom parku Tivoli ili plovidbu brodom kanalima Kopenhagena. Povratak u hotel. Noćenje.

3 - KOPENHAGEN - MALMO - KOPENHAGEN
Dan 3

KOPENHAGEN - MALMO - KOPENHAGEN


Doručak. Po želji grupe odlazak na izlet vlakom u Kraljevinu Švedsku do Malmö-a preko najdužeg kombiniranog most-tunela, Øresundskog mosta. Šetnja i razgled grada koji je sve do 17.st. bio dio Danske: toranj Turning Torso, spektakularni vijugasti neboder arhitekta Santiaga Calatrave, luteranska crkva sv. Petra iz 14. st. u stilu nordijske gotike, glavni trg Storetorget s gradskom vijećnicom Radhus,... Dolazak do Lilla torg – Malog trga, živopisnog dijela grada s mnogobrojnim restoranima i kafićima. Slobodno vrijeme za odmor. U dogovoreno vrijeme povratak vlakom u Kopenhagen. Po povratku slobodno vrijeme za osobne programe i kupovinu. Povratak u hotel. Noćenje.

4 - KOPENHAGEN - SPLIT
Dan 4

KOPENHAGEN - SPLIT


Doručak. Odjava iz hotela i pohrana prtljage. Slobodno vrijeme za osobne programe, šetnju prekrasnim parkovima, kupovinu u najpoznatijoj shopping ulici Strøget ili individualne posjete brojnim muzejima i galerijama: Nacionalni muzej, Nacionalna galerija, Carlsbergova Gliptoteka u kojoj se uz umjetnička djela i arheološke predmete iz Drevnog Egipta te Drevne Grčke i Rima, nalaze i vrhunska djela francuske umjetnosti iz 19.st. i 20.st (Degas, Rodin, Gauguin, Manet). U dogovoreno vrijeme povratak do hotela, preuzimanje prtljage i transfer do zračne luke. Prijava na let za Split u 18,50 sati. Dolazak u splitsku zračnu luku u 21,05 sati.

Cijena aranžmana

- 3.290,00 kuna ( kalkulacija rađena na bazi min. 15 putnika)

- obavezna nadoplata za zrakoplovnu kartu: 2.390,00 kuna - iznos promjenjiv - ovisno o cijeni zrakoplovne karte

Uplate i nadoplate

Uplata rezervacije: 1.500,00 kuna

Fakultativna ponuda:

- izlet vlakom u Malmö ( Švedska) u pratnji voditelja putovanja: 40 eur

- izlet vlakom u Helsingør u pratnji voditelja putovanja: 40 eur

- prijave za izlete se vrše u Agenciji, plaćanje na licu mjesta

- minimalan broj prijavljenih: 10 putnika

Cijene izleta su informativnog karaktera.


Program uključuje

- prijevoz zrakoplovom na relaciji Split – Kopenhagen – Split

- zrakoplovne pristojbe

- ručnu prtljagu (30x20x38cm) i kabinsku prtljagu (55x23x40 cm) - ukupne maksimalne težine do 10 kg

- transfere od zračne luke u Kopenhagenu do hotela i natrag

- smještaj u hotelu 3* u Kopenhagenu na bazi tri noćenja sa doručkom

- razglede prema programu putovanja

- putno zdravstveno osiguranje

- osiguranje od posljedica nesretnog slučaja

- jamčevinu za turistički paket aranžman

- voditelja putovanja i organizaciju putovanja

Program ne uključuje:

fakultativne izlete, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike koji nisu navedeni programom, troškove javnog gradskog prijevoza, troškove osobne prirode

slike su vlasništvo https://pixabay.com/

Preporuka

185,00 kuna - uplata police rizika od otkaza putovanja

Napomena

Za putovanje državljana Republike Hrvatske u Dansku i Švedsku potrebno je imati važeće putne isprave - putovnicu ili osobnu iskaznicu izdanu nakon 01.01.2003.

Od 1. ožujka 2022., putnici iz EU/Schengen država, pa tako i iz Hrvatske, pri ulasku u Dansku ne moraju dokazivati COVID-status.

Od 1. travnja 2022. ne postoje ograničenja pri ulasku u Švedsku vezanih uz COVID-19.

Dokumentacija za preuzimanje

2022-06-11 KOPENHAGEN.pdf 615,897 KB
2022-06-11 KOPENHAGEN.docx 26,003 KB
Pošalji upit