Kuba

18. stu 2020. - 26. stu 2020. 9 dana/8 noćenja

ZEMLJA REVOLUCIJE, CIGARA, RUMA I SALSE


18. – 26.11.2020.

Zrakoplovom iz Splita

Vodimo vas ponovno na Kubu, zemlju revolucije, cigara, ruma i salse

Predivna zemlja stare španjolske kolonijalne arhitekture, art-deco građevina, prekrasnih pješčanih plaža…

Kubanske beskrajne plaže s bijelim mekanim pijeskom i čistim kristalnim morem se ubrajaju među najljepše na Karibima, pomno očuvani kubanski kolonijalni gradovi nisu se promijenili još od vremena kad su gusari napadali ovaj otok. Mješavina opuštene atmosfere i arhitekture osobito je naglašena u Havani, Trinidadu i Cienfuegosu, gradovima koji su se sa svojim grandioznim trgovima i kamenim ulicama našli na UNESCO-vom popisu svjetske baštine.

Posjetite ovu prekrasnu zemlju, upoznajte njene očaravujuće prirodne ljepote, gostoljubivosti njenog veselog naroda, zaplešite u ritmu salse, upoznajte se sa izradom najkvalitetnijeg duhana na svijetu, plivajte s dupinima u kristalno čistom moru ili se odmarajte na jednoj od prekrasnih plaža u Varaderu.


1 - Havana
Dan 1

Havana


Okupljanje grupe u Zračnoj luci Split u 5,50 sati. Upoznavanje sa voditeljem putovanja, podjela putne dokumentacije i prijava na let za Havanu u 6,50 sati sa presjedanjem u Zagrebu i Parizu. Dolazak u zračnu luku u Havani u 18,35 sati po lokalnom vremenu. Transfer autobusom do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

2 - Havana
Dan 2

Havana


Doručak. Odlazak u razgled Havane autobusom i pješice. Havana je glavni grad, najveća luka i vodeći trgovački centar Kube. Stara Havana koja sadrži jezgru izvornog grada Havane, najbogatija je zbirka arhitekture Latinske Amerike te se nalazi pod zaštitom UNESCO-a od 1982.god. Obilazak glavnih trgova i ulica stare i moderne Havane: Katedrala, Trg Revolucije, šetnja do rezidencijalnog dijela Havane Miramarea, vodećeg trgovačkog i kulturnog centra, ... Organizirani posjet Muzeju ruma. Nakon razgleda slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u hotel. Večera. Po želji grupe odlazak na TROPICANA SHOW, najstariji i najpoznatiji kabaret show na Kubi. Noćenje.

3 - Vinales
Dan 3

Vinales


Doručak. Polazak autobusom na jednodnevni izlet u dolinu Viñales, najzapadniju kubansku regiju. Dolina je poznata po tradicionalnom uzgoju najkvalitetnijeg duhana na svijetu. Centar industrije je istoimeni grad pokrajine Pinar del Rio. Panoramski obilazak grada i posjet tvornici duhana. Ručak u lokalnom restoranu. Odlazak do prapovijesnog murala naslikanog na stijenama Sierra del Vinales. Posjet špilji koja se nalazi u blizini murala. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4 - Cienfuegos
Dan 4

Cienfuegos


Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do obližnjeg gradića San Francisco de Paula i posjet vili Finca, danas muzeju, koja je bila u vlasništvu poznatog pisca Ernesta Hemingwaya. Nakon razgleda kraći odmor do polaska prema jugu Kube i mjestu Guama. Po dolasku posjet farmi krokodila. Nakon razgleda odlazak do gradića Villa Guama te posjet muzeju na otvorenom koji prikazuje život prvotnih stanovnika Kube – naroda Tainos. Po dolasku plovidba brodom do sela izgrađenog na 12 otočića na kojima se nalaze 32 kipa Tainos naroda. Ručak u lokalnom restoranu. Ukrcaj u autobus i polazak prema Cienfuegosu. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

5 - Trinidad
Dan 5

Trinidad


Doručak. Odlazak u razgled Cienfuegosa, grada koji se smjestio na obali karipskog mora i koji nosi naziv „biser juga“. Zbog svoje arhitekture grad se od 2005.god. nalazi na UNESCO-vom popisu mjesta kulturne baštine. Grad su osnovali francuski doseljenici i ubrzo je postao važno trgovačko središte poznato po trgovini šećernom trskom, duhanom i kavom. Šetnja gradskim središtem: trg Plaza de Armas, Parque José Martí, Guvernerova palača. Arco de Triunfo – jedini slavoluk na kubi, Katedrala, utvrda Castillo de Nuestra Señora de los Ángeles de Jauga koju su podigli Španjolci za obranu od karipskih gusara, ... Ukrcaj u autobus i odlazak do Trinidada, grada kojeg je osnovao španjolski konkvistador Diego Velazquez de Cuéllardaven 1591.god. Grad se nalazi na UNESCO-vom popisu kulturne baštine. Šetnja živopisnim uličicama grada kojim dominira neoklasicistička i barokna arhitektura. Posjet Muzeju Romantike koji posjeduje bogatu zbirku porculana, stakla, slika i dekorativnog namještaja. Nakon razgleda odlazak do po poznate taverne La Canchánchara koja je dobila ime po slavnom piću iz ove regije spravljenom od limunovog soka, meda, i ruma a koje se servira u glaziranim keramičkim posudama. Povratak u Cienfuegos.Večera. Noćenje.

6 - Varadero
Dan 6

Varadero


Doručak. Odjava iz hotela. Ukrcaj u autobus i polazak prema Santa Clari, gradu u kojem se odigrala posljednja bitka gerilskog rata pod vodstvom poznatog revolucionara Che Guevare. Posjet muzeju i mauzoleju Che Guevare. Šetnja gradskim središtem i slobodno vrijeme za osobne programe. Nastavak vožnje do Varadera. Po dolasku prijava i smještaj u hotel na bazi „all inclusive“ usluge. Večera. Noćenje.

7 - Cayo Blanco
Dan 7

Cayo Blanco


Doručak. Slobodno vrijeme za odmor i kupanje u kristalno čistom moru. Po želji grupe mogućnost odlaska s brodom na izlet na Cayo Blanco sa uključenim ručkom. Večera. Noćenje.

8 - Havana
Dan 8

Havana


Doručak. Slobodno vrijeme do polaska u zračnu luku u Havani. Prijava na let za Split u 20,55 sati sa presjedanjima u Parizu i Zagrebu.

9 - Povratak
Dan 9

Povratak


Dolazak u splitsku zračnu luku u 21,55 sati.

Cijena aranžmana

 • 15 – 19 putnika 15.890,00 kuna
 • 10 – 14 putnika 16.490,00 kuna

Uplate i nadoplate

 • Uplata kod rezervacije: 3.500,00 kuna (promjenjiva stavka ovisna o cijeni zrakoplovne karte)
 • Nadoplata za 1/1 sobu: 1.600,00 kuna

Program uključuje

 1. prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Split – Havana – Split sa presjedanjima u Zagrebu i Parizu, zrakoplovne pristojbe, ručnu prtljagu do 8 kg, predanu prtljagu do 23 kg, obroke na letu
 2. prijevoz autobusom turističke klase prema programu
 3. smještaj u hotelima 4* na bazi polupansiona u Havani i Cienfuegosu i „all inclusive“ usluge u Varaderu
 4. ručkove u lokalnim restoranima u Vinalesu i Guami
 5. navedene transfere i razglede prema programu
 6. ulaznice za planom razgleda predviđene muzeje
 7. farmu krokodila, tvornicu duhana
 8. lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 9. voditelja putovanja
 10. putno zdravstveno osiguranje Generali
 11. osiguranje od posljedica nesretnog slučaja
 12. jamčevinu za turistički paket aranžman te organizaciju putovanja.


Program ne uključuje: Tropicana show 120 €, izlet brodom sa uključenim ručkom 130 €, obroke koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode, karte javnog gradskog prijevoza, napojnice lokalnom pratećem osoblju

Preporuka

 • uplata police osiguranja od rizika otkaza putovanja: 440,00 kn (plativo isključivo kod prve uplate)

Napomena

ZA OVO PUTOVANJE JE POTREBNA VAŽEĆA PUTOVNICA – valjanost putovnice min. 6 mjeseci od dana izlaska sa Kube

Dokumentacija za preuzimanje

2020-11-18 KUBA.docx 383,098 KB
2020-11-18 KUBA.pdf 357,666 KB
Pošalji upit