MALA MJESTA SRCA ISTRE

ISTRA

25. ožu 2022. - 27. ožu 2022. 3 dana/2 noćenja

HUM - BUZET - VIŠNJAN - PAZIN - BUJE - GROŽNJAN - MOTOVUN

ISTRA


Upoznajte prekrasnu unutrašnjost Istre


Dan 1

SPLIT - HUM - BUZET


Polazak grupe iz Sukoišanske ulice u 7,00 sati. Vožnja auto cestom prema istarskom poluotoku uz kraća zaustavaljanja na putu. Po dolasku u unutrašnjost Istre sljedi vožnja prema Humu kroz Aleju glagoljaša. Ovaj vrlo važan spomenik glagoljici je podignut 1977. godine. Aleja započinje kod mjesta Roč, a završava u Humu gdje je na gradskim vratima glagoljicom ispisana dobrodošlica svim posjetiteljima. Hum je grad koji nosi titulu najmanjeg grada na svijetu. Šetnja ulicama srednjovjekovnog utvrđenog grada koji se smjestio na brežuljku iznad doline rijeke Mirne. Nastavak vožnje prema Buzetu. Po dolasku posjet destileriji i obilazak proizvodnog dijela te degustacija tri vrste rakije i tri vrste džemova. Nakon razgleda odlazak do hotela u Buzetu. Smještaj. Večera. Noćenje.

Dan 2

VIŠNJAN - PAZIN - BUJE - GROŽNJAN


Doručak. Ukrcaj u autobus i vožnja prema Višnjanu u posjet svjetski poznatoj Zvjezdarnici. Obilazak Zvjezdarnice u pratnji stručne osobe. Po završenom razgledu polazak do Pazina. Grad Pazin je smješten nad strmim liticama ispod kojih se nalazi ponor rijeke Pazinčice tvoreći geološki fenomen poznat kao Pazinska jama. Na litici ponora rijeke smješten je Pazinski kaštel, najveća je i nabolje očuvana utvrda u Istri. Razgled kaštela u pratnji stručnog vodiča. Kraće slobodno vrijeme u Pazinu. Polazak prema Bujama i odlazak do craft pivovare u razgled i degustaciju 3 vrste piva uz prigodan snack. Polazak prema Grožnjanu koji je poznat kao grad umjetnika i glazbe. Smješten je na kamenom brežuljku s kojeg se pruža predivan pogled na okolna mjesta. U Grožnjanju se u ljetnim mjesecima održavaju koncerti klasične glazbe, jazz festivali, slikarske manifestacije te brojne izložbe. Slobodno vrijeme za šetnju srednjovjekovnim gradskim uličicama. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

Dan 3

MOTOVUN - SPLIT


Doručak. Polazak autobusom prema Motovunu, jednom od najpoznatijih i najatraktivnijih istarskih srednjovjekovnih gradića. S gradskih zidina pruža se prekrasan pogled na Motovunsku šumu. Nastavak vožnje dolinom rijeke Mirne i posjet vinariji Zigante. Obilazak vinarije uz stručno vodstvo i degustaciju poznatih istarskih vina te ručak u restoranu. Polazak prema Splitu auto cestom uz kraća zaustavljanja na putu. Dolazak u Split u večernjim satima.

Cijena aranžmana

34 – 37 putnika 1.760,00 kn

30 – 33 putnika 1.840,00 kn

26 – 29 putnika 1.930,00 kn

Uplate i nadoplate

- uplata kod prijave: 200,00 kuna

- nadoplata za 1/1 sobu: 400,00 kuna

Program uključuje

prijevoz autobusom turističke klase na navedenim relacijama, smještaj u hotelu 3* u Buzetu na bazi 2 polupansiona (buffet doručak i večera), ulaznice za objekte navedene u programu uključujući i degustacije te stručne/lokalne vodiče, ručak zadnji dan, troškove autocesta i parkinga, osig. od posljedica nesretnog slučaja, jamčevinu za turistički paket aranžman, zakonom propisan PDV, voditelja putovanja te organizaciju putovanja.

Preporuka

- uplata police osiguranja od rizika otkaza putovanja: 55,00 kuna (isključivo kod uplate rezervacije)

Napomena

OBAVEZNO PRIDRŽAVANJE SVIH PREVENTIVNIH EPIDEMIOLOŠKIH MJERA

Dokumentacija za preuzimanje

2022-03-25 ISTRA mala mjesta.docx 516,043 KB
2022-03-25 ISTRA mala mjesta.pdf 538,604 KB
Pošalji upit