N. P. DURMITOR

CRNA GORA

9. lip 2022. - 12. lip 2022. 4 dana / 3 noćenja

PIVSKO JEZERO - TARA - CRNO JEZERO - SAVIN KUK - PLANTAŽE 13. JUL

CRNA GORA


PIVSKO JEZERO - MOST NA TARI - CRNO JEZERO - SAVIN KUK - PLANTAŽE 13. JUL


1 - SPLIT - ŽABLJAK
Dan 1

SPLIT - ŽABLJAK


Sastanak sa grupom u Sukoišanskoj ulici u Split u 6,30 sati. Vožnja prema Dubrovniku i dalje prema Crnoj gori, Nikšiću,....vožnje uz Pivsko jezero do mosta na gr. prijelazu Ščepan polje podno kojeg se spajaju rijeke Piva i Tara. Nastavak vožnje te uskom zavojitom cestom obroncima masiva Durmitor dolazak do Žabljaka (1.450 m.n.m.). Žabljak je najviše stalno naseljeno mjesto u Crnoj Gori, a okružuje ga 48 vrhova viših od 2.000 metara. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

2 - DURMITORSKI VRH ČUREVAC - MOST NA TARI
Dan 2

DURMITORSKI VRH ČUREVAC - MOST NA TARI


Doručak. Odlazak na polusatnu šetnju do jednog od durmitorskih vrhova-Čurevac, na 1.627 m.n.m. Lokalni naziv za taj vrh je Vidikovac jer se pruža pogled na kanjon rijeke Tare koji je upravo tu najdublji riječni kanjon u Europi. Povratak do autobusa te odlazak do mosta nad rijekom Tarom, koji se nalazi povrh 150 metara dubokog kanjona. Poslijepodnevni povratak na Žabljak. Večera. Noćenje.

3 - SAVIN KUK - CRNO JEZERO
Dan 3

SAVIN KUK - CRNO JEZERO


Doručak. Dan za odmor i laganu šetnju: odlazak žičarom do pod vrh Savinog kuka koji se nalazi na 2.313 m.n.m.. Kratki uspon do samog vrha od kud se pruža pogled na cijeli durmitorski masiv sa najvišim vrhom Bobotov kuk 2.523 m.n.m.. Povratak u podnožje te polusatna šetnja do Crnog jezera. Dio poslijepodneva slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.

Dan 4

PLANTAŽE 13. JUL TUZI


Doručak. Polazak sa Žabljaka prema Podgorici do mjesta Tuzi. Po dolasku razgled najvećeg vinograda u Europi i degustacija probranih sorti vina uz mogućnost kupnje vina. Polazak za Hrvatsku i dolazak na početnu stanicu u kasnije večernje sate.

Cijena aranžmana

28 – 31 putnika 1.690,00 kn

24 – 27 putnika 1.790,00 kn

20 – 23 putnika 1.890,00 kn

Uplate i nadoplate

uplata kod prijave: 200,00 kuna

nadoplata za 1/1 sobu: 220,00 kuna

Program uključuje

prijevoz autobusom turističke klase na navedenim relacijama, smještaj u hotelu na Žabljaku (3*** dvokrevetne sobe, TWC, TV, …), na bazi 3 polupansiona (buffet doručak i večera), ulaznice za NP Durmitor, žičaru na Savinom kuku i degustaciju, putno zdrav. osig. GENERALI, boravišna pristojba i hotelsko osiguranje, jamčevina za turistički paket aranžman, osig. od poslj. nesretnog slučaja, zakonom propisan PDV, te organizaciju i vodstvo putovanja.

Preporuka

- uplata police osiguranja od rizika otkaza putovanja 85,00 kune (isključivo kod prve uplate)

Napomena

Hrvatskim državljanima nije potrebna viza za ulazak u Crnu Goru, već samo valjana putna isprava za boravak u svrhu turizma do 90 dana. Isto tako, putovati mogu i s valjanom osobnom iskaznicom (izdanom nakon 1.1.2003.), ali u tom slučaju u Crnoj Gori mogu turistički boraviti do 30 dana. Valuta je EUR.

ULAZAK I BORAVAK U CRNOJ GORI USLIJED PANDEMIJE VIRUSA

Sars - Cov - 2

Od 02. siječnja 2022. godine, ulazak u Crnu Goru moguć je uz posjedovanje jednog od dva dokaza iz COVID potvrde:

1. Da je osoba potpuno cijepljena propisanim brojem doza cjepiva protiv koronavirusa, i da od druge doze cijepljenja nije prošlo više od šest mjeseci.

Ili uz:

2. Dokaz da je osoba preboljela COVID-19 (prošlo ne manje od 10 dana i ne više od 180 dana od pozitivnog PCR ili brzog antigenskog testa)

U oba slučaja, osoba mora posjedovati ili negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata ili brzi antigenski koji nije stariji od 48 sati. To znači da više nije moguć ulazak u Crnu Goru samo sa negativnim testom.

Napomena: Državljani Crne Gore i stranci sa privremenim boravkom koji ne ispunjavaju nijedan od propisanih uvjeta se upućuju u izolaciju koju je moguće prekinuti najranije nakon tri dana od negativnog PCR testa.

Za osobe mlađe od 18 godina nisu propisani uvjeti ulaska.

Nošenje zaštitnih maski obvezno je u zatvorenom prostoru na cijelom teritoriji CG, uključujući i djecu stariju od 5 godina.

Na javnoj stranici Instituta za javno zdravlje Crne Gore https://www.ijzcg.me/ redovito se ažurira popis zemalja iz kojih se odobrava ulazak u Crnu Goru, i pod kojim uvjetima.

12.01.2022.

Dokumentacija za preuzimanje

2022-06-09 Durmitor-converted.pdf 271,197 KB
2022-06-09 Durmitor.docx 1,163 MB
Pošalji upit