N.P. ĐERDAP

N.P. ĐERDAP

18. lis 2023. - 22. lis 2023. 5 dana / 4 noćenja

BEOGRAD – AVALA – LEPENSKI VIR – KOVAČICA - RESTORAN TRI ŠEŠIRA

N.P. ĐERDAP


BEOGRAD – AVALA – LEPENSKI VIR – KOVAČICA – RESTORAN TRI ŠEŠIRA


1 - SPLIT - BEOGRAD
Dan 1

SPLIT - BEOGRAD


Polazak u 7,00 sati iz Sukoišanske ulice u Splitu. Vožnja autocestom prema Zagrebu i dalje do Beograda, uz kraća usputna stajanja. Po dolasku smještaj u hotel u centru Beograda. Buffet večera u hotelu. Večernja šetnja centrom. Noćenje.

2 - BEOGRAD
Dan 2

BEOGRAD


Doručak. U pratnji lokalnog vodiča polazak na panoramski i pješački razgled Beograda: BEOGRADSKA TVRĐAVA, PARK KALEMEGDAN, SABORNA CRKVA SV. MIHAJLA, DVOROVI KRALJEVIH DINASTIJA OBRENOVIĆ, NAJSTARIJA KUĆA I NAJSTARIJI BULEVAR U BEOGRADU, DEDINJE, KUĆA CVIJEĆA, HRAM SVETOG SAVE,….. Poslijepodne slobodno za šetnju Knez Mihajlovom i shopping na Terazijama,… Večera na SKADARLIJI, u poznatom restoranu TRI ŠEŠIRA, uz muziku. Noćenje.

3 - NACIONALNI PARK ĐERDAP
Dan 3

NACIONALNI PARK ĐERDAP


Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet s ručkom, u pratnji lokalnog vodiča: AVALA – brdo udaljeno 20-tak km od Beograda, na čijem najvišem vrhu se nalazi spomenik Neznanom junaku, rad kipara Ivana Meštrovića; TVRĐAVA GOLUBAC – srednjovjekovna utvrda, smještena na visokim liticama, na mjestu na kojem se rijeka Dunav sužava, na samom ulazu u Đerdapsku klisuru; NP ĐERDAP – na samoj granici s Rumunjskom. Osnovni prirodni fenomen ovog nacionalnog parka je 100 km duga Đerdapska klisura, najduži i najveći klanac u Europi kroz koji protječe Dunav; LEPENSKI VIR – neolitičko naselje na desnoj obali Dunava u Đerdapu, sustavno istraživano sredinom prošlog stoljeća, ispod naselja starčevačke kulture otkriveni su ostaci 7 slojeva naselja mezolitičkih ribara i lovaca, prema kojima je definirana kultura Lepenskog vira. Ručak u više slijedova tijekom izleta u autentičnom restoranu ovoga kraja. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

Dan 4

KOVAČICA


Doručak. Jednosatna vožnja do male varoši KOVAČICA u Banatu, naselja sa oko 20-tak tisuća stanovnika od kojih su većina Slovaci. Ono po čemu je mala varoš upisana na mapama kao metropola je rođenje naivne umjetnosti 1939. godine kad se javljaju prvi slikari – naivci. Od 1955. godine otvara se prva seoska galerija a od 1989. godine i nova Galerija naivne umjetnosti. Tijekom plodnih godina rada, kroz galeriju je prošlo mnogo slikara, od kojih su svakako najpoznatiji Martin Janoš i Zuzana Halupova – Mama Zuzana. Povratak do Beograda. Dio poslijepodneva slobodno. Buffet večera u hotelu. Noćenje.

Dan 5

BEOGRAD - SPLIT


Doručak. Polazak iz Beograda prema Bosni i Hercegovini. Ručak u restoranu u Olovu. Nastavak putovanja i dolazak u Split u večernje sate.

Cijena aranžmana

39 – 42 putnika 435,00 €/3.277,51 kn

34 - 38 putnika 455,00 €/3.428,20 kn

30 – 33 putnika 480,00 €/3.616,56 kn

Tečaj konverzije: 1 eur / 7,53450 kn

Uplate i nadoplate

UPLATA REZERVACIJE: 30,00 €/226,06 kn

nadoplata za 1/1 sobu: 145,00 €/1.092,50 kn

Program uključuje

prijevoz autobusom turističke klase na navedenim relacijama, smještaj u hotelu 4* u centru Beograda, obroci navedeni u programu (u hotelu buffet večere) uključujući i ručak u povratku, lokalnog vodiča i ulaznice predviđene razgledom, boravišna pristojba, putno zdrav. osiguranje GENERALI, zakonom propisan PDV, jamčevinu za tur. paket aranžman, osig. od poslj. nesretnog slučaja te organizaciju i vodstvo putovanja.

Program ne uključuje:

- ulaznice za kulturno povijesne spomenike i muzeje koji nisu predviđeni planom razgleda, obroke koji nisu navedeni programom, troškove osobne prirode

Slike vlasništvo: Pixabay

Preporuka

uplata police rizika od otkaza putovanja: 15,00 €/113,02 kn (isključivo kod prve uplate).

Napomena

ZA OVO PUTOVANJE DOVOLJNA JE VAŽEĆA OSOBNA ISKAZNICA

Dokumentacija za preuzimanje

2023-10-18 BG + ĐERDAP.pdf 367,631 KB
2023-10-18 BG + ĐERDAP.doc 542,208 KB
Pošalji upit