Pariz

Francuska

4. ožu 2020. - 8. ožu 2020. 5 dana/4 noćenja

... putovanja po Vašoj mjeri ...

Francuska


Glavni grad Francuske sa svojom veličanstvenom arhitekturom, muzejima i crkvama, slavnim skulpturama i prekrasnim parkovima nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Provjerite zašto se za Pariz kaže da je „grad svjetla“ i ljubavi, grad odlične francuske kuhinje, mode i kulture koje očaravaju svakog posjetitelja. Pridružite nam se na ovom putovanju i otkrijte zašto je ovaj grad jedan od najpopularnijih svjetskih odredišta.


1 - Pariz
Dan 1

Pariz


Sastanak sa grupom u zračnoj luci Split u 5,00 sati. Upoznavanje sa voditeljem putovanja i prijava na let za Pariz u 06,50 sati sa presjedanjem u Zagrebu. Dolazak u zračnu luku u Parizu u 11,05 sati. Po preuzimanju prtljage ukrcaj u autobus i odlazak u panoramski razgled Pariza: Slavoluk pobjede, Place de Etoile, Trocadero, palača Chailot, Tour Eiffel, palače UNESCO-a, Champs de Mars, Hotel des Invalides, prve ustanove namijenjene ratnim vojnim invalidima. Pored Muzeja Rodin izlazimo na obalu Seine do mosta Alexandra III, podignutog u čast posjeta ruskog cara Parizu, Nacionalna skupština-palača Bourbon, Bulevar Saint Germain des Pres, jedan od najstarijih i najotmjenijih dijelova Pariza, stara bazilika Saint Germain des Pres, Ile de la Cite- Bazilika Notre Dame, Saint Chapelle, Louvre, Place de la Republique, Place de Bastille gdje je nekada stajala zloglasna utvrda-zatvor. Vožnja uz rijeku Seinu do Latinske četvrti. Slobodno vrijeme i kraći odmor. Odlazak do katedrale Notre dame koja se započela graditi u 12. st. a dovršena je u 14. st. kao prvo remek-djelo gotičke umjetnosti. Šetnja do Parka Luxemburg, nekadašnjeg privatnog vrta koji je pripadao dvorcu izgrađenom za Mariju Medici. Smještaj u hotel. Kraći odmor te po želji grupe odlazak javnim gradskim prijevozom u centar Pariza u pratnji voditelja putovanja. Povratak u hotel. Noćenje.

2 - Pariz
Dan 2

Pariz


Doručak. Odlazak metroom do Eiffelovog tornja (individualni posjet). Slobodno vrijeme za razgled 300 m. visokog tornja. Po želji grupe odlazak na plovidbu brodom po rijeci Seini u trajanju od sat vremena. Vožnja metroom do Montmartrea, idiličnog dijela Pariza gdje su živjeli i radili slikari poput Van Gogha i Picassa. Odlazak metroom do Opere Garnier-Pariška Opera, lokacija najgušće koncentracije ureda i robnih kuća, među kojima su najpoznatije Printemps i Galeries Lafayette, slobodno vrijeme za kupovinu i odmor. Povratak u hotel. Noćenje.

3 - Pariz
Dan 3

Pariz


Doručak. Odlazak metroom do muzeja Louvre ( individualni posjet). Muzej sadrži jednu od najbogatijih umjetničkih zbirki na svijetu. Najpoznatije umjetničko djelo izloženo u Louvru je Da Vincijeva slika Mona Lisa. Odlazak metrom do Forum Les Halles, velikog robnog centra izgrađenog početkom osamdesetih godina na mjestu nekadašnjih srednjovjekovnih tržnica. Šetnja do Centra suvremene umjetnosti Pompidou, kultne građevine postmoderne umjetnosti s kraja 70-tih godina, srednjovjekovne četvrt Marais, s plemićkim palačama iz razdoblja 14.-18.st. Odmor na Place des Vosges, jednom od najstarijih i najljepših trgova u Parizu. Poslijepodne slobodno za vlastite programe. Povratak u hotel. Noćenje.

4 - Versailles
Dan 4

Versailles


Doručak. Po želji grupe odlazak vlakom do Versaillesa te šetnja do dvorca Loisa XIV, nekadašnje kraljevske rezidenciji francuskih kraljeva (individualni posjet). Dvorac je jedna od najposjećenijih atrakcija Europe, a od 1979. je na UNESCO-ovom popisu svjetske kulturne baštine. Povratak u Pariz. Slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u hotel. Noćenje.

5 - Pariz
Dan 5

Pariz


Doručak. Odjava iz hotela. Transfer autobusom do zračne luke Pariz. Po dolasku prijava na let za Split u 12,30 sati sa presjedanjem u Zagrebu. Dolazak u Split je u 15,50 sati.

Cijena aranžmana

 • 4.990,00 kuna

Uplate i nadoplate

 • 900,00 kn (iznos promjenjiv - ovisno o cijeni avio karte)
 • program je napravljen na bazi minimalno 20 putnika
 • nadoplata za 1/1 sobu – 1.290,00 kuna.
 • u slučaju manjeg broja putnika cijena se uvećava za 200,00 kuna

Program uključuje

 1. prijevoz zrakoplovom na relaciji Split – Pariz – Split sa presjedanjem u Zagrebu i uključenim zrakoplovnim pristojbama, ručnom prtljagom do 8 kg dimenzija 55 x 40 x 20 cm uključujući ručku i kotače, predanu prtljagu do 23 kg
 2. transfere autobusom zračna luka – hotel – zračna luka
 3. poludnevni razgled Pariza autobusom
 4. smještaj u hotelu 3* na bazi noćenja s doručkom
 5. boravišnu pristojbu, putno zdrav. osiguranje
 6. osig. od posljedica nesr. slučaja, jamčevinu za turistički paket aranžman
 7. voditelja putovanja i organizaciju putovanja.


Program ne uključuje: ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda, ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike, karte javnog gradskog prijevoza, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom kao i troškove osobne prirode

Informativne cijene ulaznica: muzej Louvre:18 €, Eiffelov toranj: 16 – 25 € (ovisno o katu) i dvorac Versailles: 20 €– kupnja ulaznica individualno, na licu mjesta, plovidba brodom po rijeci Seini:15 €

Preporuka

 • polica osiguranja od rizika otkaza putovanja: 140,00 kuna (plativo isključivo kod prve uplate)

Napomena

ZA OVO PUTOVANJE DOVOLJNA JE OSOBNA ISKAZNICA

Dokumentacija za preuzimanje

2020-03-04 PARIZ.pdf 585,358 KB
2020-03-04 PARIZ.docx 493,365 KB
Pošalji upit