Pijemont

Italija

30. svi 2019. - 6. lip 2019. 8 dana/7 noćenja

Posjetite domovinu sjajnih vina, bijelog tartufa i lješnjaka

Italija


Regija Pijemont se nalazi na sjeverozapadu Italije, a njeno ime znači Podnožje planine. Glavni grad regije je Torino koji se još naziva i prijestolnicom Alpa. U nekadašnjem glavnom gradu Italije smještene su reprezentativne rezidencije dinastije Savoja, a u njemu se nalazi i drugi najvažniji muzej egipatske kulture. Osim po arhitekturi, prekrasnim baroknim zgradama, grandioznim parkovima i sjenovitim arkadama, Torino je poznat i po automobilskoj industriji. Pijemont je idealna destinacija za ljubitelje odlične kuhinje.

Barolo je poznata vinska regija, Alba se diči bijelim tartufom i tvornicom Ferrero Rocher u kojoj se proizvodi jedan od najpopularnijih namaza na svijetu Nutella, dok je Asti prepoznatljiv po pjenušavim vinima.

Jezero Maggiore, drugo predalpsko jezero Europe mjesto je susreta kultura, povijesti i regionalnosti. Zapanjujući vodeni krajolik diči se savršenom polumediteranskom klimom koja je blaga tijekom cijele godine, a potiče bujanje egzotične flore, poput orhideja na Boromejskim otocima.


1 - Polazak
Dan 1

Polazak


Okupljanje grupe u 18,00 sati u trajektnoj luci Split. Upoznavanje sa pratiteljem putovanja, pohrana prtljage u autobus, ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Polazak broda za Anconu u 20,00 sati. Noćna plovidba ...

2 - Ancona - Parma - Torino
Dan 2

Ancona - Parma - Torino


Dolazak u Anconu u 7,00 sati. Granične formalnosti, ukrcaj u autobus i polazak prema Parmi. Razgled grada u kojem je sjedište poznatog sveučilišta Univesrità degli Studi di Parma, jednog od najstarijih na svijetu. Nakon razgleda slobodno vrijeme za osobne programe. Nastavak vožnje prema okolici Torina. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

3 - Torino
Dan 3

Torino


Doručak. Polazak autobusom u razgled Torina, glavnog grada regije Pijemont. Odlazak do Basilica di Superga, crkve iz 18. koja se nalazi na istoimenom brdu. Razgled bazilike u čijem se mauzoleju nalaze kripte vladara Savojske dinastije. Nekada je ovaj grad pripadao Francuskoj, a dinastija Savoja ga je učinila kraljevskim gradom izgradivši rezidencijalne trgove i palače. Stoga Torino nosi još i naziv „mali Pariz“ , a ime je dobio prema biku (toro) koji je i danas simbol grada. Nastavak razgleda grada pješice u pratnji voditelja putovanja: Mole Antonelliana - glavno obilježje grada, prvotno građena kao židovska sinagoga, danas najviši vidikovac s kojeg se pruža pogled na cijeli Torino i Alpe koje ga okružuju, Piazza Castello - trg okružen kupolama crkvi i palačom Palazzo Madama, Palazzo Reale - nekadašnje sjedište vlade i suda, Duomo di Torino – Katedrala sv. Ivana Krstitelja u kojoj se od 16.st. čuva Torinsko platno. Platno se inače izlaže javnosti svakih dvadeset i pet godina. Nakon razgleda slobodno vrijeme za osobne programe. Organizirani posjet Egipatskom muzeju-Muzeo Egizio. Ovaj muzej je jedini uz onaj u Kairu koji je u cijelosti posvećen egipatskoj umjetnosti i kulturi. Posjeduje drugu po redu najveću zbirku egipatskih starina u svijetu, najvažniju i najbogatiju izvan Egipta. Slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4 - Asti - Albi - Barolo
Dan 4

Asti - Albi - Barolo


Doručak. Odlazak autobusom prema jugu pokrajine Pijemont poznate po proizvodnji vina i nepreglednim vinogradima. Nastavak vožnje do grada Asti poznatog po proizvodnji slatkih pjenušavih vina. Nekadašnje srednjovjekovno središte je bilo poznato kao „grad sa 100 tornjeva“. Odlazak na degustaciju vina u vinariju. Slobodno vrijeme do polaska prema slikovitoj Albi, mjestu najpoznatijem po proizvodnji čokoladnih proizvoda Ferrero Roche te uzgoju bijelog tartufa. Degustacija tartufa u lokalnoj trgovini u gradu. Slobodno vrijeme za osobne programe do polaska za Barolo, grada poznatog po proizvodnji najkvalitetnijih vina u cijeloj Italiji. Posjet vinariji uz degustaciju vina. Povratak u hotel.Večera. Noćenje.

5 - Stresa
Dan 5

Stresa


Doručak. Odlazak autobusom do jednog od najljepših talijanskih jezera Lago Maggiore. Po dolasku u mjesto Stresa ukrcaj na brod te obilazak Boromejskih otoka. Po dolasku na otok Isola Bella slijedi posjet veličanstvenoj palači iz 17.st te šetnja prekrasnim kaskadnim vrtom. Ukrcaj na brod i plovidba do otoka Isola Madre. Po dolasku razgled prekrasnog botaničkog vrta. Povratak u Stresu, mondeno mjestašce poznato po vilama prekrasne arhitekture. U nekadašnjem omiljenom odmaralištu europske aristokracije boravio je i poznati pisac E. Hemingway. Slobodno vrijeme za osobne programe do povratka u hotel. Večera. Noćenje.

6 - Aosta
Dan 6

Aosta


Doručak. Polazak autobusom do Aoste, grada koji se još naziva „malim Rimom“ zbog mnoštva rimskih spomenika koji svjedoče o prošlosti ovog grada. Šetnja gradskim središtem: Gradska vrata, Augustov slavoluk, amfiteatar, Katedrala. Slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

7 - Ancona
Dan 7

Ancona


Doručak. Odjava iz hotela. Polazak autobusom prema Anconi uz stajanja na putu za odmor. Dolazak u Anconu. Ukrcaj na brod. Večera. Noćenje. Noćna plovidba prema Splitu.

8 - Povratak
Dan 8

Povratak


Dolazak u luku Split oko 7,00 sati.

Cijena aranžmana

 • 38 - 41 putnika 5.690,00 kuna
 • 34 - 37 putnika 5.790,00 kuna
 • 30 - 33 putnika 5.890,00 kuna

Uplate i nadoplate

 • Uplata kod prijave: 600,00 kn
 • MOGUĆNOST OBROČNE OTPLATE, VISA SPLITSKE BANKE AMEX I DINERS
 • nadoplata za 1/1 sobu na upit

Program uključuje

 1. vožnju brodom na relaciji Split–Ancona–Split u unutarnjim kabinama (twc) sa uključenim brodskim pristojbama
 2. prijevoz autobusom visoke turističke klase na navedenim relacijama
 3. smještaj u hotelu 3* u okolici Torina na bazi polupansiona sa uključenom city tax
 4. ulaznice za Baziliku i Egipatski muzej
 5. posjet vinarijama (Barolo i Asti) sa uključenom degustacijom
 6. degustaciju tartufa (Alba)
 7. vožnju brodom po jezeru Maggiore i ulaznicom za palaču
 8. večeru na brodu pri povratku
 9. troškove autocesta, parkinga i check-pointa
 10. lučke takse
 11. putno zdravstveno osiguranje, osig. od posljedica nesretnog slučaja
 12. jamčevinu za turistički paket aranžman
 13. zakonom propisan PDV
 14. voditelja putovanja te organizaciju putovanja.

Preporuka

 • uplata police od rizika otkaza putovanja: 205,00 kuna (plativo isključivo kod uplate rezervacije)

Napomena

Program ne uključuje: troškove javnog prijevoza, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike koji nisu uključeni planom razgleda, troškove osobne prirode.

ZA OVO PUTOVANJE JE DOVOLJNA OSOBNA ISKAZNICA

Dokumentacija za preuzimanje

2019-30-05 PIJEMONT.pdf 603,425 KB
2019-30-05 PIJEMONT.docx 782,049 KB
Pošalji upit