RIM - VATIKAN

ITALIJA

1. ruj 2022. - 4. ruj 2022. 4 dana / 3 noćenja

RIM - VATIKAN

ITALIJA


RIM - VATIKAN


1 - SPLIT - RIM
Dan 1

SPLIT - RIM


Okupljanje grupe u Zračnoj luci Split u 10,00 sati. U poznavanje sa voditeljem putovanja, podjela putne dokumentacije i prijava na let za Rim u 12,00 sati. Po slijetanju u zračnu luku Fiumicino u 13,10 sati transfer autobusom do hotela uz panoramski razgled grada. Prijava i smještaj hotel. Kraći odmor. Odlazak u šetnju središtem grada sa voditeljem putovanja. Povratak u hotel. Noćenje.

2 - VATIKAN
Dan 2

VATIKAN


Doručak. Odlazak pješice i javnim gradskim prijevozom do Vatikana, najmanje države svijeta, omeđene zidinama i okružene gradom Rimom. Vatikan je središte Katoličke crkve i njenog poglavara Pape. Trgom sv. Petra dominira najistaknutija građevina Vatikana, BAZILIKA SV. PETRA, ujedno i najveća crkva na svijetu. Jedna je od najsvetijih mjesta kršćanstva jer se smatra da je podignuta na mjestu grobnice sv. Petra. Nakon razgleda slobodno vrijeme za posjet Vatikanskim muzejima i Sikstinskoj kapeli. Povratak u hotel. Noćenje.

3 - RIM
Dan 3

RIM


Doručak. Odlazak pješice i javnim gradskim prijevozom u razgled Rima u pratnji lokalnog vodiča. Glavni grad Italije se smjestio na sedam brežuljaka i jedinstveni je spoj antike, Michelangelovih remek-djela i višestoljetno središte kršćanskog svijeta. Centar je bogate antičke kulture od koje je ostalo mnogo spomenika do današnjih dana. Obilazak grada: COLOSSEUM koji se još zove i Flavijev amfiteatar u kojem su se održavale borbe gladijatora, PANTHEON ili Hram svih bogova je jedna od najočuvanijih građevina starog Rima, PIAZZA VENEZIA na kojoj se nalazi grob Neznanom junaku, spomenik kralju Viktoru Emanuelu II i veličanstvena palača Venezia, PIAZZA DEL POPOLO rimski trg sa poznatim rimskim obeliskom, FONTANA DI TREVI najpoznatija rimska Fontana, PIAZZA DEL SPAGNA jedan od najljepših rimskih trgova i najpopularnije rimsko okupljalište sa poznatim španjolskim stubama, PIAZZA NAVONE živopisni trg smješten na nekadašnjem Domicijanovom stadionu iz 1. st.. Slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 4

RIM - SPLIT


Doručak. Odjava iz hotela i pohrana prtljage. Slobodno vrijeme za osobne programe. U dogovoreno vrijeme povratak u hotel, preuzimanje prtljage i transfer do zračne luke. Prijava na let za Split u 13,45 sati. Dolazak u splitsku zračnu luku u 15,00 sati.

Cijena aranžmana

25 – 29 putnika - 3.990,00 kuna

20 – 24 putnika – 4.090,00 kuna

15 – 19 putnika – 4.190,00 kuna

Uplate i nadoplate

Uplata kod prijave: 1.000,00 kuna (iznos promjenjiv - ovisno o cijeni zrakoplovne karte)

Doplata za 1/1 sobu: 790,00 kuna

Program uključuje

- prijevoz zrakoplovom na relaciji Split – Rim – Split sa uključenim zrakoplovnim pristojbama

- ručnu prtljagu dimenzija 40cm x 20cm x 25cm

- kabinsku prtljagu dimenzija 55cm x 40 cm x 20 cm do 10 kg

- transfer Zračna luka Fiumicino – Rim – Zračna luka Fiumicino

- smještaj u hotelu 3*/4* na bazi tri noćenja sa doručkom i boravišnom pristojbom

- razglede prema programu putovanja

- lokalnog vodiča za razgled Rima i audio slušalice

- jamčevinu za turistički paket aranžman, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, putno zdravstveno osiguranje

- zakonom propisan PDV

- voditelja putovanja

- organizaciju putovanja

Program ne uključuje: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koji nisu navedeni programom, obroke koji nisu navedeni programom, karte javnog gradskog prijevoza, osobne troškove

Slike vlasništvo: Putokazi putovanja

Preporuka

Uplata police od rizika otkaza putovanja: 130,00 kn (plativo isključivo kod uplate rezervacije)

Napomena

Hrvatski državljani mogu putovati u Italiju s važećom putovnicom ili osobnom iskaznicom

Vladinom Uredbom od 1. lipnja 2022. g. ukinuta je potreba predočenja digitalne ili papirnate kovid potvrde za ulazak u Italiju.

Za više informacija molimo posjetite službene stranice MVEP

Split, 15.06.2022.

Dokumentacija za preuzimanje

2022-09-01 RIM.docx 26,989 KB
2022-09-01 RIM.pdf 594,782 KB
Pošalji upit