romantični dvorci Južne Češke

Češka

21. lip 2019. - 25. lip 2019. 5 dana/4 noćenja

České Budějovice - Český Krumlov – Hlubokà nad Vltavou

Češka


Putovanje u Južnu Češku, zemlju bogate kulture i burne povijesti koju još nazivaju „Zemljom piva i stakla“, a u kojoj se nalaze najljepši dvorci svijeta.

Ne propustite razgledati jedan od najposjećenijih i najromantičnijih dvoraca u Češkoj, Hluboka nad Vltavom, te dvorac u Češkom Krumlov-u, nakon praškog dvorca Hradčani, najveći dvorac u Češkoj te jedan od najvećih dvoraca u Europi.

U Češkim Budjevicama uživajte u nekoj od gradskih pivnica uz kriglu čuvenog češkog piva Budweiser.

Posjet austrijskom gradu Linz-u, koji je 2009. proglašen Europskim glavnim gradom kulture, ne može proći bez uživanja u ukusnoj poslastici, čuvenoj Lincer torti.


1 - Polazak
Dan 1

Polazak


Sastanak sa grupom u Sukoišanskoj ulici u 6,30 sati. Upoznavanje sa pratiteljem putovanja i polazak autobusom prema Sloveniji i Austriji do Graza. Po dolasku pješački razgled gradskog središta Glavni trg, gradska vijećnica, Opera, Glockenspiel zvono, Kaštel, ... Nakon razgleda slobodno vrijeme za osobne programe. Nastavak vožnje do Linza. Prijava u hotel i smještaj. Večera. Noćenje.

2 - Rožmberk nad Vltavou
Dan 2

Rožmberk nad Vltavou


Doručak. Odjava iz hotela. Razgled Linza - “grada iz bajke” kako se još naziva. Ovaj treći po veličini grad u Austriji i glavni grad Gornje Austrije kojeg su osnovali Rimljani spominje se prvi put 799. g. Pješački razgled grada: Mariendom - najveća crkva u Austriji, Hauptplatz – najveći gradski trg, Crkva Sv. Martina – najstarija austrijska crkva, Mozarthaus – kuća u kojoj je Mozart boravio tijekom 1783.god. i u kojoj je komponirao Linz simfoniju. Linz je poznat i po čuvenoj Lincer torti. Slobodno vrijeme za osobne programe. Polazak autobusom do Rožmberka nad Vltavom te po dolasku odlazak u razgled jednog od najstarijih dvoraca Južne Češke koji je sagrađen sredinom 13. st. Nakon razgleda polazak autobusom za České Budějovice, glavnom gradu Južne Bohemije koji se smjestio na rijeci Vltavi. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

3 - Hluboka
Dan 3

Hluboka


Doručak. Odlazak autobusom do dvorca Hluboká. Razgled jednog od najljepših čeških dvoraca koji je izgrađen u 13.st. Njegov današnji izgled inspiriran je dvorcem Windsor u Engleskoj. Nakon razgleda povratak u České Budějovice. Grad je osnovan u 13.st. a najpoznatiji je po proizvodnji čuvenog piva – Budweiser. Po dolasku pješački razgled grada: trg Náměsti Přemysla Otokara II, Samsonova fontana u baroknom stilu, crkva Sv. Nikole, dominikanski samostan, Crni toranj,...Posjeta pivovari s uključenom degustacijom. Slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4 - Česky Krumlov
Dan 4

Česky Krumlov


Doručak. Odjava iz hotela. Polazak autobusom do jednog od najljepših čeških gradova Český Krumlov. Po dolasku odlazak u razgled dvorca koji je sagrađen u 13.st. te je bio u vlasništvu poznate plemićke obitelji Rosenberg. Nakon razgleda odlazak u pješački razgled grada koji je sagrađen oko dvorca: trg Náměsti Svornosti, gradska vijećnica iz 15. st, gotička župna crkva Sv. Vita iz 15. st.... Srednjovjekovno središte grada se nalazi na UNESCO-vom popisu mjesta svjetske baštine u Europi. Nakon razgleda slobodno vrijeme za osobne programe. Nastavak vožnje prema Sloveniji do Maribora. Po dolasku smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

5 - Maribor
Dan 5

Maribor


Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak u razgled Maribora, metropole slovenskog djela Štajerske. Zbog svojih povijesnih znamenitosti, prirodnih ljepota, mnogobrojnih kulturnih i umjetničkih sadržaja grad je 2012. god. ponio tituluEuropske prijestolnice kulture. Šetnja gradskim središtem u pratnji voditelja putovanja: Glavni trg s gradskom vijećnicom, Trg slobode, Židovski trg, Narodni dom, ... Nakon razgleda slobodno vrijeme za osobne programe. U dogovoreno vrijeme polazak autobusom prema Hrvatskoj i Splitu uz kraća usputna stajanja za odmor. Dolazak u Split u večernjim satima.

Cijena aranžmana

 • 38 – 41 putnika - 3.290,00 kuna
 • 34 – 37 putnika – 3.390,00 kuna
 • 30 – 33 putnika – 3.490,00 kuna

Uplate i nadoplate

 • Uplata kod prijave: 200,00 kn
 • MOGUĆNOST OBROČNE OTPLATE: VISA SPLITSKE BANKE, AMEX I DINERS
 • Nadoplata za 1/1 sobu na upit

Program uključuje

 1. prijevoz turističkim autobusom na navedenim relacijama
 2. smještaj u hotelima 3* na bazi polupansiona u okolici Linza, Českim Budějovicama i Mariboru
 3. ulaznice za dvorce navedene u programu
 4. posjet pivovari sa uključenom degustacijom
 5. razglede prema programu
 6. troškove autoceste
 7. putno zdravstveno osiguranje, osig. od posljedica nesretnog slučaja
 8. jamčevinu za turistički paket aranžman
 9. zakonom propisan PDV
 10. voditelja putovanja i organizaciju putovanja.

Preporuka

 • Uplata police osiguranja od rizika otkaza putovanja: 130,00 kuna (plativo isključivo prilikom uplate rezervacije)

Napomena

Program ne uključuje: ulaznice za kulturno povijesne spomenike koji nisu uključeni planom razgleda, karte javnog gradskog prijevoza, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom kao i troškove osobne prirode

ZA OVO PUTOVANJE DOVOLJNA JE OSOBNA ISKAZNICA

Dokumentacija za preuzimanje

2019-06-21 DVORCI JUŽNE ČEŠKE.pdf 500,279 KB
2019-06-21 DVORCI JUŽNE ČEŠKE.docx 1,415 MB
Pošalji upit