RUMUNJSKA

RUMUNJSKA

23. tra 2022. - 27. tra 2022. 5 dana / 4 noćenja

BUKUREŠT - SINAIA - BRAŠOV - BRAN

RUMUNJSKA


BUKUREŠT - SINAIA - BRAŠOV - BRAN (DRAKULIN DVORAC) - VISCRI - SIGHISOARA


1 - SPLIT - ZADAR - BUKUREŠT
Dan 1

SPLIT - ZADAR - BUKUREŠT


Okupljanje grupe u Sukoišanskoj ulici u 15,30 sati. Ukrcaj u autobus i vožnja autocestom prema zračnoj luci u Zadru. Po dolasku u zračnu luku podjela putne dokumenatcije i prijava na let za Bukurešt u 19,20 sati. Dolazak u zračnu luku u Bukureštu u 22,00 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku transfer autobusom do hotela i smještaj. Noćenje.

2 - SINAIA - BRAŠOV
Dan 2

SINAIA - BRAŠOV


Doručak. Odjava iz hotela. Ukrcaj u autobus i polazak prema mondenom mjestu Sinaia. Po dolasku razgled nekadašnjeg kraljevskog dvorca Peleš. Ovaj neorenesansni dvorac sagrađen je između 1873. i 1914. god. i jedan je od naljepših dvoraca Europe te ujedno i najljepši rumunjski dvorac. Nakon razgleda polazak za Brašov, jednom od najznačajnijih gradova Transilvanije. Grad se nekada zvao Kronstadt i bio je naseljen većinom Nijemcima, vrsnim saskim rudarima koji su vadili zlato iz transilvanijskih rudnika. Pješački razgled grada: „Crna crkva“, najveća gotička crkva između Beča i Istanbula, ulica Sforii-najuža ulica u gradu, Casa statului-gradska vijećnica nekadašnjeg Kronstadta. Smještaj u hotel. Noćenje.

3 - BRAŠOV - BRAN (DRAKULIN DVORAC) - BUKUREŠT
Dan 3

BRAŠOV - BRAN (DRAKULIN DVORAC) - BUKUREŠT


Doručak. Ukrcaj u autobus i odlazak do najslikovitijeg saksonskog sela Viscri smještenog u srcu Transilvanije. Ovo prekrasno selo se nalazi pod zaštitom UNESCO-a, a njegova najveća atrakcija je Crkva – Tvrđava izgrađena u 12.st. Ovakve građevine jedinstvene su u svijetu i postoje samo na ovom području. Jedno od imanja u selu je vlasništvu princa Charlesa koji je kupio imanje i restaurirao kuću iz 18.st. Nakon razgleda polazak autobusom prema Sighisoari, najbolje očuvanom srednjovjekovnom rumunjskom gradu i rodnom mjestu Vlada Tepeša poznatijeg po nadimku Drakula. Povijesno središte grada je pod zaštitom UNESCO-a kao primjer 850. godina povijesti i kulture transilvanijskih Sasa. Po dolasku pješački razgled grada: rodna kuća vlaškog vladara Vlada Tepeša, Gornji grad, Toranj sa satom, Donji grad kojim dominiraju obilježja obrtničkih cehova sa grbovima i starim majstorskim radionicama. Nakon razgleda slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u hotel u Brašovu. Noćenje.

4 - BUKUREŠT
Dan 4

BUKUREŠT


Doručak. Odjava iz hotela. Ukrcaj u autobus i polazak za Bran. Razgled poznatog i misterioznog Drakulinog dvorca. Tijekom prve polovice 20. st. bio je rezidencija Ferninanda i Marije, drugog rumunjskog kraljevskog para. Nakon razgleda i kraćeg odmora nastavak vožnje prema Bukureštu. Prijava i smještaj u hotel. Po želji grupe mogućnost odlaska u restoran na večeru s folklornim programom. Noćenje.

5 - BUKUREŠT - ZADAR - SPLIT
Dan 5

BUKUREŠT - ZADAR - SPLIT


Doručak. Pohrana prtljage i odjava iz hotela. Odlazak u u razgled Bukurešta, glavnog grada Rumunjske: Palatul parlament, najveća zgrada na svijetu iza Pentagona, Cotroceni palača, rumunjsko nacionalno kazalište i nacionalna opera, Trijumfalna vrata, Kraljevska palača, ... Odlazak do jednog od najpoznatijih parkova u Bukureštu, Herestrau park u kojem se nalazi Muzej sela na otvorenom. Muzej je osnovan 1936. i sadrži kolekciju od preko 300 drvenih kuća, vjetrenjača, crkava iz cijele zemlje, koja prikazuje povijest i dizajn ruralne arhitekture Rumunjske. Nakon razgleda slobodno vrijeme za osobne programe. U dogovoreno vrijeme odlazak prema hotelu, preuzimanje prtljage i polazak prema zračnoj luci. Prijava na let za Zadar u 20,30 sati po lokalnom vremenu. Dolazak u zadarsku zračnu luku u 21,10 sati. Ukrcaj u autobus i vožnja prema Splitu. Dolazak u Split u večernjim satima.

Cijena aranžmana

30 – 34 putnika 4.390,00 kuna

25 – 29 putnika 4.490,00 kuna

20 – 24 putnika 4.590,00 kuna

Uplate i nadoplate

- uplata rezervacije: 900,00 kuna

(promjenjiva stavka - ovisna o cijeni zrakoplovne karte)

- nadoplata za jednokrevetnu sobu: 590,00 kuna

- večera u restoranu sa folklornim programom u Bukureštu – 35 € (prijava se vrši prilikom rezervacije putovanja, plaćanje na licu mjesta voditelju putovanja u eurima ili valuti zemlje u koju putujete)

Program uključuje

-transfer autobusom na relaciji Split – Zadar – Split

- prijevoz zrakoplovom na relaciji Zadar – Bukurešt – Zadar sa uključenim zrakoplovnim pristojbama

- ručnu prtljagu dimenzija 40cmx20cmx25cm i kabinsku prtljagu dimenzija 55cmx40cmx20cm do 10kg

- smještaj u hotelima 4* u Bukureštu i Brašovu (okolica) na bazi četiri noćenja sa doručkom

- prijevoz autobusom turističke klase u Rumunjskoj na navedenim relacijama

- troškove parkinga i autocesta

- ulaznice lokalne vodiče za dvorce Peleš i Bran

- ulaznicu za Muzej sela u Bukureštu

- putno zdravstveno osiguranje, osig. od posljedica nesretnog slučaja, jamčevinu za turistički paket aranžman

- zakonom propisan PDV

- voditelja putovanja

- organizaciju putovanja

Preporuka

- uplata police osiguranja otkaza putovanja: 125,00 kuna

Napomena

Za putovanje u Rumunjsku potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica.

ULAZAK I BORAVAK U RUMUNJSKOJ USLIJED PANDEMIJE VIRUSA

SARS - Cov - 2

Republika Hrvatska nalazi se u tzv. „crvenoj zoni“ epidemiološkog rizika liste zemalja koju periodično ažurira Nacionalni institut za javno zdravstvo Rumunjske. Putnici koji u Rumunjsku dolaze iz Republike Hrvatske ili drugih zemalja tzv. „crvene zone“ podliježu obvezi samoizolacije u trajanju od 14 dana, osim ukoliko na graničnom prijelazu ne predoče potvrdu o cijepljenju s obje doze cjepiva (druga doza unatrag najmanje 10 dana) ili potvrdu da su preboljeli COVID-19 prije ne više od 180 dana i ne manje od 14 dana.

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Rumunjsku na službenim stranicama MVEP-a.

29.10.2021.

Dokumentacija za preuzimanje

2022-04-23 RUMUNJSKA-converted (1).pdf 224,856 KB
2021-09-18 RUMUNJSKA.docx 26,171 KB
Pošalji upit