Sankt Peterburg

Rusija

31. svi 2020. - 4. lip 2020. 5 dana/4 noćenja

... putovanja po Vašoj mjeri ...

Rusija


SANKT PETERBURG ili „VENECIJA SJEVERA

Avionom iz Splita

Termin putovanja 31.05. – 04.06.2020.

Ovaj veličanstveni ruski grad smješten na rijeci Nevi osnovan je u 18.st. zahvaljujući caru Petru Velikom.

Gradili su ga najbolji nizozemski, talijanski, francuski i ruski arhitekti. Podijeljen rijekama i potocima na nekoliko desetaka otočića, grad spajaju 22 mosta preko rijeke i 324 mosta preko kanala.

Zbog brojnih očuvanih palača u baroknom i neoklacističkom stilu grad je 1990.god. uvršten pod zaštitu UNESCO-a.

Grad nudi bezbrojne arhitekturne, kulturne, umjetničke i prirodne ljepote: samostan Aleksandra Nevskog, Crkva Spasa na krvi, Ermitaž, Nevski Prospekt, Katedrala sv. Izaka su samo neke od najpoznatijih i najposjećenijih turističkih atrakcija koje ćemo posjetiti. Uživati ćemo u prizoru podizanja mostova na rijeci Nevi, fotografirati se pokraj ratnog broda Aurora, sjesti na obalu Neve i uživati u veličanstvenosti Peterburga, probati juhu od cikle, ruske palačinke i popiti kapljicu ruske votke.

Jedna od najljepših zanimljivosti koja se može vidjeti za vrijeme našeg boravka u Sankt Peterburgu su Bijele noći kada potpuni mrak skoro izostaje.

Sjeverna Venecija, druga ruska prijestolnica, Lenjingrad, Petrograd, Sankt Peterburg ili kako ga već zvali zaista je grad koji se treba posjetiti.


1 - Sankt Peterburg
Dan 1

Sankt Peterburg


Sastanak sa grupom u zračnoj luci Split u 5,10 sati. Upoznavanje sa voditeljem putovanja, podjela putne dokumentacije i prijava na let za Sankt Peterburg u 7,10 sati sa međuslijetanjem u Zagrebu. Nastavak leta za Sankt Peterburg u 14,20 sati. Dolazak u zračnu luku Pulkovo u 18,00 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja carinskih formalnosti ukrcaj u autobus te vožnja do hotela. Prijava i smještaj u sobe. Po želji grupe mogućnost odlaska organiziranim prijevozom na spektakl dizanja mostova uz glazbu ruskih skladatelja. Noćenje.

2 - Sankt Peterburg
Dan 2

Sankt Peterburg


Doručak. Odlazak u razgled Sankt Peterburga autobusom i pješice u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku: gradska vijećnica u Mariinskoj palači, čuveni hotel Angleterre u kojem se objesio Jesenjin, spomenik Petru I, Admiralitet, palača Menjšikov, zgrada Burze, krstarica Aurora čiji su hici označili početak Oktobarske revolucije, Plavi most – najširi most na svijetu, Crkva sv. Spasitelja na prolivenoj krvi... Posjet Katedrali Sv. Isaka čija je visoka kupola optočena zlatom i Katedrali Sv. Petra i Pavla u kojoj se nalaze grobovi Romanovih. Nakon razgleda slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u hotel metroom. Noćenje.

3 - Sankt Peterburg
Dan 3

Sankt Peterburg


Doručak. Odlazak metroom u posjet najznamenitijem ruskom muzeju Hermitage, nekadašnjoj carskoj palači u kojoj se nalaze jedne od najvećih i najkvalitetnijih svjetskih zbirki umjetnina s djelima da Vincija, Rafaela, Rembrandta, Matissa,.... smještenih u raskošnom ambijentu nekadašnje carske rezidincije Zimskom dvorcu. Nakon razgleda slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u hotel metroom. Noćenje.

4 - Sankt Peterburg
Dan 4

Sankt Peterburg


Doručak. Po želji grupe mogućnost organiziranog odlaska autobusom do Peterhofa, ljetnog dvorca Petra I Velikog. Kraljevska palača se naziva ruskim „Versaillesom“ te je uvrštena u UNESCO-v popis Svjetske kulturne baštine. Obilazak dvorca, donjeg vrta te čuvenih kaskada i vodoskoka. Povratak u S.Peterburg te odlazak do Trga umjetnosti, najljepšeg trga kojeg okružuju brojni muzeji, kazališta i koncertne dvorane gdje se nalazi i Palača Mikhailovsky, neoklasicističko remek djelo Carla Rossija u kojem se danas nalazi Ruski muzej s jednom od najbogatijih zbirki ruske umjetnosti te Crkva Kristovog uskrsnuća, jedna od glavnih znamenitosti grada. Slobodno vrijeme za osobne programe, posjet muzejima, kupovinu, ... Povratak u hotel metroom. Noćenje.

5 - Carsko selo
Dan 5

Carsko selo


Doručak. Odjava iz hotela. Polazak autobusom do Puškinovog Carskog sela, rodnog mjesta velikog ruskog pjesnika A.S. Puškina te posjet palači Katarine I i Jantarnoj sobi koja dominira palačom i koja slovi kao jedna od najzanimljivijih ostvarenja unutarnje dekoracije svih vremena. Šetnja parkom i slobodno vrijeme za odmor. Transfer autobusom do zračne luke Pulkovo. Prijava na let za Split u 18,50 sati sa međuslijetanjem u Zagrebu. Dolazak u zračnu luku u Splitu u 22,50 sati.

Cijena aranžmana

  • 6.890,00 kuna

Uplate i nadoplate

  • Uplata rezervacije: 1.400,00 kuna (promjenjiva stavka – ovisno o cijeni avio karte)
  • program na bazi min. 18 - 20 putnika
  • nadoplata za 1/1 sobu: 1.300,00 kuna
  • u slučaju manjeg broja putnika cijena se povećava za 200,00 kuna.

Program uključuje

prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Split – Sankt Peterburg - Split sa međuslijetanjem u Zagrebu sa uključenim avio taksama, ručnom prtljagom do 8 kg i predanom prtljagom do 23 kg

smještaj u hotelu 3* u Sankt Peterburgu na bazi doručka s noćenjem

povratne transfere zračna luka –hotel - zračna luka

lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku

razglede prema programu

ulaznice za katedrale, ulaznicu za muzej Hermitage sa uključenom povratnom kartom za metro

lokalnim vodičem na hrvatskom jeziku te audio slušalicama

izlet u Carsko selo sa uključenim autobusnim prijevozom, ulaznicom, lokalnim vodičem na hrvatskom jeziku te audio slušalicama

putno zdrav. osiguranje GENERALI, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja

jamčevinu za turistički paket aranžman

zakonom propisan PDV

voditelja putovanja te organizaciju putovanja


Program ne uključuje (informativne cijene): spektakl noćnog dizanja mostova sa prijevozom - 25 €, poludnevni izlet u Peterhof sa uključenom ulaznicom, prijevozom, lokalnim vodičem i audio slušalicama – 70 €, vožnja brodom kanalima rijeke Neve u trajanju 1 h – 25 €, folklorna večer u Nikolaevsky palači (uključena ulaznica, snack i show) 70 €, doplata za 4 večere – 70 eur (obavezna prijava kod rezervacije, minimalan broj prijavljenih putnika 15 - plaćanje na licu mjesta), dodatne troškove koji nisu navedeni programom, troškove osobne prirode, karte javnog gradskog prijevoza

Preporuka

  • uplata police osiguranja od rizika otkaza putovanja: 190,00 plativo isključivo kod uplate rezervacije

Napomena

OBAVEZNA PUTOVNICA – valjanost putovnice min. 6 mjeseci od dana izlaska iz Rusije

Dokumentacija za preuzimanje

2020-05-31 SANKT PETERBURG.pdf 744,7 KB
2020-05-31 SANKT PETERBURG.docx 23,727 KB
Pošalji upit