Sankt Peterburg

Rusija

9. lip 2019. - 13. lip 2019. 5 dana/4 noćenja

Hermitage - Peterhof - Carsko selo

Rusija


Ovaj veličanstveni ruski grad smješten na rijeci Nevi osnovan je u 18.st. zahvaljujući caru Petru Velikom.

Gradili su ga najbolji nizozemski, talijanski, francuski i ruski arhitekti. Podijeljen rijekama i potocima na nekoliko desetaka otočića, grad spajaju 22 mosta preko rijeke i 324 mosta preko kanala.

Zbog brojnih očuvanih palača u baroknom i neoklasicističkom stilu grad je 1990.god. uvršten pod zaštitu UNESCO-a.

Grad nudi bezbrojne arhitekturne, kulturne, umjetničke i prirodne ljepote: samostan Aleksandra Nevskog, Crkva Spasa na krvi, Ermitaž, Nevski Prospekt, Katedrala sv. Izaka su samo neke od najpoznatijih i najposjećenijih turističkih atrakcija koje ćemo posjetiti. Uživati ćemo u prizoru podizanja mostova na rijeci Nevi, fotografirati se pokraj ratnog broda Aurora, sjesti na obalu Neve i uživati u veličanstvenosti Peterburga, probati juhu od cikle, ruske palačinke i popiti kapljicu ruske votke.

Jedna od najljepših zanimljivosti koja se može vidjeti za vrijeme našeg boravka u Sankt Peterburgu su Bijele noći kada potpuni mrak skoro izostaje.

Sjeverna Venecija, druga ruska prijestolnica, Lenjingrad, Petrograd, Sankt Peterburg ili kako ga već zvali zaista je grad koji se treba posjetiti.


1 - Sankt Peterburg
Dan 1

Sankt Peterburg


Sastanak sa grupom u zračnoj luci Split u 5,10 sati. Upoznavanje sa voditeljem putovanja, podjela putne dokumentacije i prijava na let za Sankt Peterburg u 7,10 sati sa međuslijetanjem u Zagrebu. Nastavak leta za Sankt Peterburg u 14,20 sati. Dolazak u zračnu luku Pulkovo u 18,00 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja carinskih formalnosti ukrcaj u autobus te vožnja do hotela. Prijava i smještaj u sobe. Večera u hotelu. Po želji grupe mogućnost odlaska organiziranim prijevozom na spektakl dizanja mostova uz glazbu ruskih skladatelja. Noćenje.

2 - Sankt Peterburg
Dan 2

Sankt Peterburg


Doručak. Odlazak u razgled Sankt Peterburga autobusom i pješice u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku: gradska vijećnica u Mariinskoj palači, čuveni hotel Angleterre u kojem se objesio Jesenjin, spomenik Petru I, Admiralitet, palača Menjšikov, zgrada Burze, krstarica Aurora čiji su hici označili početak Oktobarske revolucije, Plavi most – najširi most na svijetu, Crkva sv. Spasitelja na prolivenoj krvi... Posjet Katedrali Sv. Isaka čija je visoka kupola optočena zlatom i Katedrali Sv. Petra i Pavla u kojoj se nalaze grobovi Romanovih. Nakon razgleda slobodno vrijeme za osobne programe. Po želji grupe mogućnost posjeta Muzeju Faberge te razgled kolekcije radova svjetski poznate draguljarske radionice, između ostalog i čuvenih uskršnjih jaja, darovanih posljednjim imperatoricama dinastije Romanov. Večera u restoranu u gradu. Povratak u hotel metroom. Noćenje.

3 - Sankt Peterburg
Dan 3

Sankt Peterburg


Doručak. Odlazak metroom u posjet najznamenitijem ruskom muzeju Hermitage, nekadašnjoj carskoj palači u kojoj se nalaze jedne od najvećih i najkvalitetnijih svjetskih zbirki umjetnina s djelima da Vincija, Rafaela, Rembrandta, Matissa,.... smještenih u raskošnom ambijentu nekadašnje carske rezidincije Zimskom dvorcu. Nakon razgleda slobodno vrijeme za osobne programe do večere u restoranu u gradu. Povratak u hotel metroom. Noćenje.

4 - Peterhof
Dan 4

Peterhof


Doručak. Po želji grupe mogućnost organiziranog odlaska autobusom do Peterhofa, ljetnog dvorca Petra I Velikog. Kraljevska palača se naziva ruskim „Versaillesom“ te je uvrštena u UNESCO-v popis Svjetske kulturne baštine. Obilazak dvorca, vrtova te čuvenih kaskada i vodoskoka. Povratak u S.Peterburg te odlazak do Trga umjetnosti, najljepšeg trga kojeg okružuju brojni muzeji, kazališta i koncertne dvorane gdje se nalazi i Palača Mikhailovsky, neoklasicističko remek djelo Carla Rossija u kojem se danas nalazi Ruski muzej s jednom od najbogatijih zbirki ruske umjetnosti. Slobodno vrijeme za osobne programe, posjet muzejima, kupovinu,... Večera u restoranu u gradu. Povratak u hotel metroom. Noćenje.

5 - Puškin
Dan 5

Puškin


Doručak. Odjava iz hotela. Polazak autobusom do Puškinovog Carskog sela, rodnog mjesta velikog ruskog pjesnika A.S. Puškina te posjet palači Katarine I i Jantarnoj sobi koja dominira palačom i koja slovi kao jedna od najzanimljivijih ostvarenja unutarnje dekoracije svih vremena. Šetnja parkom i slobodno vrijeme za odmor. Transfer autobusom do zračne luke Pulkovo. Prijava na let za Split u 18,50 sati sa međuslijetanjem u Zagrebu. Dolazak u zračnu luku u Splitu u 22,50 sati.

Cijena aranžmana

 • 6. 890,00 kuna

Uplate i nadoplate

 • (kalkulacija na bazi min. 15 putnika)
 • Uplata kod prijave: 1.700,00 kuna (promjenjiva stavka-ovisna o cijeni avio karte)
 • Mogućnost obročne otplate: VISA SPLITSKE BANKE, AMEX & DINERS
 • Nadoplata za 1/1 sobu: 1.300,00 kuna

Program uključuje

 1. prijevoz zrakoplovom na relaciji Split – Sankt Peterburg - Split sa međuslijetanjem u Zagrebu sa uključenim avio taksama, ručnom prtljagom do 8 kg i predanom prtljagom do 23 kg
 2. smještaj u hotelu 3* u Sankt Peterburgu na bazi doručka s noćenjem i jedne večere sa uključenom boravišnom pristojbom
 3. tri večere u restoranu
 4. povratne transfere zračna luka –hotel - zračna luka
 5. lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku
 6. razglede prema programu
 7. ulaznice za katedrale
 8. ulaznicu za muzej Hermitage sa uključenom povratnom kartom za metro, lokalnim vodičem na hrvatskom jeziku te audio slušalicama
 9. izlet u Carsko selo sa uključenim prijevozom, ulaznicom, lokalnim vodičem na hrvatskom jeziku te audio slušalicama
 10. putno zdrav. osiguranje GENERALI, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja
 11. jamčevinu za turistički paket aranžman
 12. zakonom propisan PDV
 13. voditelja putovanja te organizaciju putovanja.

Preporuka

 • uplata police rizika od otkaza putovanja: 255,00 plativo isključivo kod uplate rezervacije

Napomena

Program ne uključuje: spektakl noćnog dizanja mostova sa prijevozom 20 €, poludnevni izlet u Peterhof 70 € ( uključen prijevoz autobusom, lokalni vodič i ulaznica), vožnja brodom kanalima u trajanju 1 h sa lokalnim vodičem na hrvatskom jeziku 20 €, folklorna večer u palači Nikolaevsky 65 € (uključena ulaznica, folklorna predstva i snack ), ulaznica za Muzej Faberge 7 € - obavezna prijava kod rezervacije, minimalan broj putnika 10 - plaćanje na licu mjesta

Obvezna nadoplata za rusku vizu: 550,00 kuna


OBAVEZNA PUTOVNICA – valjanost putovnice min. 6 mjeseci od dana izlaska iz Rusije

Dokumentacija za preuzimanje

2019-06-09 SANKT PETERBURG.docx 523,153 KB
2019-06-09 SANKT PETERBURG.pdf 634,374 KB
Pošalji upit