ŠKOTSKA

ŠKOTSKA

11. lis 2023. - 15. lis 2023. 5 dana/4 noćenja

EDINBURGH - STIRLING - GLASGOW

ŠKOTSKA


EDINBURGH - STIRLING - GLASGOW


1 - SPLIT - GLASGOW - EDINBURGH
Dan 1

SPLIT - GLASGOW - EDINBURGH


Okupljanje grupe u Zračnoj luci Split u 12,00 sati. Podjela putne dokumentacije i prijava na let za Glasgow u 14,10 sati. Dolazak u zračnu luku Glasgow u 18,05 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku ukrcaj u autobus i vožnja prema Edinburghu. Smještaj u hotel. Kraći odmor. U pratnji voditelja putovanja odlazak u orijentacijsku šetnju gradom. Povratak u hotel. Noćenje.

2 - EDINBURGH
Dan 2

EDINBURGH


Doručak. U pratnji voditelja putovanja odlazak u pješački razgled glavnog grada Škotske: Royal Mile – glavna povijesna ulica u kojoj se nalaze pubovi, restorani, i suvenirnice, katedrala St. Giles, Mercat Cross - mjesto održavanja srednjovjekovnih mučenja, škotski Parlament, palača Holyrood – službena rezidencija britanskih monarha za vrijeme boravka u Škotskoj, ... Edinburgh je jedan od najljepših europskih gradova okružen nizom stjenovitih brežuljaka, koji je u 18.st. dobio nadimak „Atena sjevera“. U ovom predivnom i mističnom gradu književnica J.K. Rowling je osmislila priču o najpoznatijem čarobnjaku na svijetu Harryju Potteru. Nakon razgleda slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u hotel. Noćenje.

3 - EDINBURGH
Dan 3

EDINBURGH


Doručak. U pratnji voditelja putovanja odlazak pješice do dvorca Edinburgh koji se ponosno uzdiže na brdu iznad grada. Brdo je nastalo vulkanskom aktivnošću pa zbog tamnih stijena dvorac izgleda mistično. Mogućnost organiziranog razgleda dvorca u kojemu se čuvaju škotski kraljevski dragulji i „kamen istine“, apartmani Mary Stuart i kapelica Sv. Margarete iz 11 st. Nakon razgleda odlazak do glavnih trgovačkih ulica Princess Street i Royal Mile. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira ili odmor u nekom od pubova ili restorana. Po želji grupe mogućnost organiziranog posjeta jednoj od destilerija u gradu poznatih po proizvodnji škotskog viskija. Povratak u hotel. Noćenje.

4 - EDINBURGH - STIRLING - GLASGOW
Dan 4

EDINBURGH - STIRLING - GLASGOW


Doručak. Odjava iz hotela. Ukrcaj u autobus i odlazak do dvorca Stirling, kraljevske rezidencije Stewart gdje je 1543. god. okrunjena škotska kraljica Mary of the Scots. Razgled dvorca koji je bio strateška točka srednjovjekovne Škotske. Nastavak vožnje do Glasgowa, najvećeg grada u Škotskoj koji se smjestio u dolini Lowlands, na rijeci Clyde. Danas je ovaj grad najpoznatiji po svom brodogradilištu na čijim su dokovima izgrađeni svjetski poznati brodovi kao Queen Mary i Queen Elizabeth. Prijava i smještaj u hotel. Kraći odmor. U pratnji voditelja putovanja odlazak u razgled gradskog središta: Gradska vijećnica, Katedrala, Moderna galerija, most Clyde Arc,... Nakon razgleda slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 5

GLASGOW - SPLIT


Ranija odjava iz hotela. Transfer do zračne luke. Prijava na let za Split u 6,25 sati. Dolazak u splitsku zračnu luku u 10,25 sati.

Cijena aranžmana

20 – 24 putnika 960,00 € / 7.233,12 kn

15 – 19 putnika 990,00 € / 7.459,16 kn

Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 KN

Uplate i nadoplate

UPLATA REZERVACIJE: 300,00 € / 2.260,35kuna

(iznos promjenjiv-ovisno o cijeni zrakoplovne karte)

nadoplata za 1/1 sobu: na upit

Program uključuje

prijevoz zrakoplovom na relaciji Split – Glasgow – Split sa uključenim zrakoplovnim pristojbama, ručnu prtljagu max.dimenzija 45 x 36 x 20 cm, predanu prtljagu do max. 15 kg, prijevoz autobusom turističke klase prema programu putovanja, transfer autobusom do zračne luke u Glasgowu, smještaj u hotelu 3* u Edinburghu na bazi 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama, smještaj u hotelu 3* u Glasgowu na bazi 1 noćenja sa doručkom (breakfast box) u sobama sa bračnim krevetom, razglede prema programu putovanja, ulaznicu za dvorac Stirling, putno zdravstveno osiguranje Generali, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, jamčevinu za turistički paket aranžman, zakonom propisan PDV, voditelja putovanja i organizaciju putovanja

Program ne uključuje:

ulaznicu za dvorac Edinburgh – 21,00 € /158,22 kn (informativna cijena, plaćanje u funtama na licu mjesta), ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koji nisu navedeni programom, dodatne sadržaje, troškove osobne prirode, obroke koji nisu uključeni programom, troškove javnog gradskog prijevoza
Slike vlasništvo: Putokazi putovanja

Preporuka

Uplata police osiguranja rizika od otkaza putovanja: 31,00 € / 203,43 kuna

Napomena

ZA OVO PUTOVANJE POTREBNA JE VAŽEĆA PUTOVNICA

Prilikom uplate rezervacije potrebno je Agenciji dostaviti kopiju putovnice.

Završno pismo sa važnim informacijama šaljemo e-mailom 3 dana prije polaska.

Prijevoznik EASYJET

EZY3142 SPU - GLA 16:10 18:20

EZY3141 GLA - SPU 06:25 10:25

Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja objavljenom u lipnju 2023. godine i podložna su promjeni.

Fakultativnu ponudu (izlete, ulaznice, i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.

Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.

Dokumentacija za preuzimanje

2023-10-11 ŠKOTSKA.pdf 540,591 KB
2023-10-11 ŠKOTSKA.docx 25,692 KB
Pošalji upit