Škotska

Ujedinjeno kraljevstvo

13. svi 2020. - 17. svi 2020. 5 dana/4 noćenja

... putovanja po Vašoj mjeri ...

Ujedinjeno kraljevstvo


EDINBURGH & GLASGOW

13. – 17.05.2020. avionom iz Splita

Prijestolnica Škotske, Edinburgh, se smatra jednim od najljepših europskih gradova. Glavne znamenitosti grada su Stari i Novi grad koji se nalaze na UNESCO-vom popisu mjesta svjetske baštine u Europi, te Edinburški dvorac s kojeg se pruža prekrasan pogled na grad. Posjetite Edinburgh i provjerite zašto se ovaj grad od milja naziva „Venecijom sjevera“.

Arhitektonski impresivan, Glasgow, prepun je raskošnih građevina iz viktorijanskog doba, ali i novoizgrađenih dijelova grada. Nekadašnji drugi grad britanskog imperija danas je poznat po snažnom utjecaju glazbe, likovne umjetnosti i kazališta. Brojni parkovi, muzeji, povijesne znamenitosti nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

1 - Glasgow
Dan 1

Glasgow


Okupljanje grupe u zračnoj luci u Splitu u 14,15 sati. Upoznavanje sa voditeljem putovanja i prijava na let za Glasgow u 16,15 sati. Dolazak u Glasgow u 18,30 sati po lokalnom vremenu. Ukrcaj u autobus i vožnja prema Edinburghu. Panoramska vožnja gradom: New Town, palača Holyrood, Royal Mile, škotski Parlament, Old Town,... Prijava i smještaj u hotel. Po želji grupe večernja šetnja gradom sa voditeljem putovanja. Povratak u hotel. Noćenje.

2 - Edinburgh
Dan 2

Edinburgh


Doručak. Odlazak u pješački razgled Edinburgha u pratnji voditelja putovanja. Edinburgh je jedan od najljepših europskih gradova okružen nizom stjenovitih brežuljaka, koji je u 18.st. dobio nadimak „Atena sjevera“. Ovaj grad kulture je od 2004. prema UNESCO-u postao prvi svjetski grad književnosti. U ovom predivnom i mističnom gradu književnica J.K. Rowling je osmislila priču o najpoznatijem čarobnjaku na svijetu Harryju Potteru. Odlazak do dvorca Edinburgh, mogućnost organiziranog razgleda dvorca u kojemu se čuvaju škotski kraljevski dragulji i „kamen istine“, apartmani Mary Stuart i kapelica Sv. Margarete iz 11 st. Nakon razgleda odlazak do glavnih trgovačkih ulica Princes Street i Royal Mile. Slobodno vrijeme za kupovinu i osobne programe. Povratak u hotel. Noćenje.

3 - Rosslyn chapel
Dan 3

Rosslyn chapel


Doručak. Po želji grupe odlazak autobusom do jednog od najtajanstvenijih mjesta u Škotskoj – Rozlinske kapele (Rosslyn Chapel) iz 15.st. poznatoj po priči o „Svetom Gralu“, opisanom u knjizi Da Vincijev kod. Nakon razgleda ukrcaj u autobus i vožnja do dvorca Stirling, kraljevske rezidencije Stewart gdje je 1543. god. okrunjena škotska kraljica Mary of the Scots uz mogućnost razgleda dvorca. Povratak u Edinburgh. Mogućnost organiziranog posjeta destileriji viskija. Slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u hotel. Noćenje.

4 - Glasgow
Dan 4

Glasgow


Doručak. Odjava iz hotela. Ukrcaj u autobus i odlazak do jednog od najljepših dvoraca Škotske, dvorca Inveraray u kojem je snimana božićna epizoda svjetski poznate serije Downton Abbey. Smješten u zapadnoj Škotskoj na obali jezera Loch Fyne ovaj dvorac krasi prekrasna fasada i još ljepši interijer. Mogućnost organiziranog razgleda dvorca. Nastavak vožnje do Glasgowa, najvećeg grada u Škotskoj koji se smjestio u dolini Lowlands, na rijeci Clyde. Danas je ovaj grad najpoznatiji po svom brodogradilištu na čijim su dokovima izgrađeni svjetski poznati brodovi kao Queen Mary i Queen Elizabeth. Prijava u hotel i smještaj. Kraći odmor. Odlazak u razgled gradskog središta: Gradska vijećnica, Katedrala, Moderna galerija, most Clyde Arc,...Nakon razgleda slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u hotel. Noćenje.

5 - Glasgow
Dan 5

Glasgow


Ranija odjava iz hotela. Transfer do aerodroma. Prijava na let za Split u 06,20 sati. Dolazak u Zračnu luku Split u 10,20 sati.

Cijena aranžmana

 • 4.890,00 kuna

Uplate i nadoplate

 • (kalkulacija na bazi minimalno 15 putnika)
 • Uplata rezervacije: 800,00 kuna ( iznos promjenjiv - ovisno o cijeni zrakoplovne karte)
 • nadoplata za 1/1 sobu na upit

Program uključuje

 1. prijevoz zrakoplovom na relaciji Split – Glasgow – Split sa uključenim zrakoplovnim pristojbama, ručnom prtljagom max. dimenzija 56x45x25 cm (uključujući ručku i kotače)
 2. transfere prema programu putovanja
 3. smještaj u hotelima 3* u Edinburghu na bazi 3 noćenja sa doručkom i Glasgowu na bazi noćenja
 4. razglede prema programu putovanja
 5. putno zdravstveno osiguranje Generali
 6. osiguranje od posljedica nesretnog slučaja
 7. jamčevina za turistički paket aranžman
 8. zakonom propisan PDV
 9. voditelja putovanja i organizaciju putovanja.


Program ne uključuje: predanu prtljagu – više informacija u agenciji, izlet autobusom do Rosslyn Chapel i dvorca Stirling sa uključenim ulaznicama – 55 £, ( minimalan broj 15 prijavljenih putnika), informativne cijene ulaznica za dvorce: Edinburgh – 19,50 £ i Inveraray – 12,50 £, posjet destileriji sa uključenom degustacijom - 20 £ (obavezne prijave u agenciji, plaćanje na licu mjesta), ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koji nisu predviđeni razgledom, troškove osobne prirode, karte javnog gradskog prijevoza, dodatne troškove koji nisu navedeni programom, osobne troškove

Preporuka

 • uplata police rizika od otkaza putovanja: 135,00 kuna

Napomena

ZA OVO PUTOVANJE DOVOLJNA JE VAŽEĆA OSOBNA ISKAZNICA

Dokumentacija za preuzimanje

ŠKOTSKA.docx 25,414 KB
ŠKOTSKA.pdf 657,471 KB
Pošalji upit