Toscana

Italija

23. tra 2019. - 27. tra 2019. 5 dana/4 noćenja

Siena – San Gimignano – Firenca – Pisa

Italija


Posjetite Toscanu, regiju u u središnjoj Italiji poznatoj po bogatoj povijesti, tradiciji, umjetnosti i prekrasnom krajoliku.

Regija je ovo u kojoj su neizbrisiv trag na području kulture i umjestnosti ostavili Da Vinci, Michelangelo i Botticelli.

Firenza koja se još naziva i „kolijevkom renesanse“ je glavni grad regije Toskane. Cijeli grad je veliki spomenik kulture, renesanse i umjetnosti.

Pisa se ponosi nadimkom „grada umjetnosti“ i najpoznatija je po Kosom tornju, dok je Siena poznata po jednoj od najvećih talijanskih katedrala te mnogi smatraju da je ovaj grad jedan od najljepših srednjovjekovnih gradova u Italiji.

Toscana je poznata također po gastronomiji i enologiji. Ova najpoznatijia vinska regija u svijetu diči se crvenim vinom Brunello di Montalcino i Chianti vinima dok je najpoznatiji sir iz ove regije je Ricotta, pecorino, ovčiji sir koji se pere u vinu te time dobiva specijalni ukus.

1 - Polazak
Dan 1

Polazak


Sastanak s grupom u trajektnom pristaništu Split u 18,00 sati. Pohrana prtljage u autobus i upoznavanje sa voditeljem putovanja. Ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Polazak broda u 20,00 sati za Anconu. Noćna plovidba.

2 - Siena
Dan 2

Siena


Dolazak u Anconu oko 7,00 sati. Ukrcaj u autobus i polazak prema Sieni – gradu neobično bogate kulturne povijesti, koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Pješački razgled povijesnog središta Siene: Duomo, Piazza del Campo, Palazzo Pubblico, Torre del Mangia,… Slobodno vrijeme za osobne programe. Nastavak vožnje do obližnjeg San Gimignana – utvrđenog gradića na 320 m.n.m. Smješten na brdu među vinogradima i poljima grad nudi pregršt očuvanih srednjovjekovnih tornjeva, crkava i drugih objekata. Najslavniji je po svojoj srednjovjekovnoj arhitekturi, a osobito po tornjevima koji dominiraju gradom. San Gimignano je poznat po proizvodnji vina, maslinovog ulja, sira, kobasica i meda. Slobodno vrijeme za osobne programe. Nastavak putovanja prema Montecatini Terme. Po dolasku smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

3 - Firenca
Dan 3

Firenca


Doručak. Odlazak sa voditeljem putovanja vlakom do Firence, srca Toskane i svjetskom sjedištu kulture i umjetnosti. Po dolasku razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: Piazza della Signoria, Santa Maria Novella, Basilica di San Lorenzo, Duomo, Palazzo Medici-Riccardi, Palazzo dell Rei, Torri, Neptunova fontana, Palazzo Vecchio, Ponte Vecchio, … Nakon razgleda slobodno vrijeme za odmor na nekom od mnogobrojnih trgova prepunih restorana i barova. Povratak vlakom u hotel. Večera. Noćenje.

4 - Pisa
Dan 4

Pisa


Doručak. Odjava iz hotela. Ukrcaj u autobus i odlazak do Pise. Grad je najpoznatiji po zvoniku katedrale nazvanom Kosi toranj. Danas pod UNESCO-vom zaštitom, ova poznata građevina ima turbulentnu povijest ispunjenu pokušajima da je se ispravi. Neobičan dizajn tornja nalikuje dizajnu Babilonske kule koju je opisao grčki pisac Herodot. Pješački razgled trga Piazza dei Miracoli, glavnog trga u Pisi, kulturnog, vjerskog i turističkog središta grada. Nakon razgleda slobodno vrijeme do polaska prema Anconi. Ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Polazak broda iz Ancone je u 20,00 sati. Večera na brodu. Noćna plovidba prema Splitu.

5 - Povratak
Dan 5

Povratak


Dolazak u trajektnu luku Split oko 7,00 sati. Pozdrav s grupom.

Cijena aranžmana

 • 38 – 41 putnika 2.990,00 kuna
 • 34 – 37 putnika 3.090,00 kuna
 • 30 – 33 putnika 3.190,00 kuna

Uplate i nadoplate

 • Uplata kod prijave: 600,00 kuna
 • MOGUĆNOST OBROČNE OTPLATE
 • VISA SPLITSKE BANKE, AMEX I DINERS
 • Nadoplata za 1/1 sobu: 48 eur

Program uključuje

 1. prijevoz brodom na relaciji Split – Ancona – Split sa smještajem unutarnjim kabinama (twc)
 2. prijevoz autobusom turističke klase na navedenim relacijama
 3. smještaj u hotelu 3* u mjestu Montecatini Terme na bazi polupansiona sa uključenom boravišnom pristojbom
 4. karte za vožnju vlakom, lokalnog vodiča u Firenzi
 5. večera na brodu pri povratku
 6. putno zdrav. osiguranje GENERALI, osiguranje od poslj. nesr. slučaja
 7. jamčevina za tur. paket aranžman, zakonom propisan PDV
 8. lučke takse, troškove autoceste i parkinga
 9. voditelja putovanja te organizaciju putovanja.

Preporuka

 • uplata police osiguranja od rizika otkaza putovanja 125,00 kuna – plativo kod uplate rezervacije

Napomena

ZA OVO PUTOVANJE DOVOLJNA JE OSOBNA ISKAZNICA

Dokumentacija za preuzimanje

2019-04-23 TOSCANA.pdf 340,877 KB
2019-04-23 TOSCANA.docx 1,264 MB
Pošalji upit