Wales

Ujedinjeno Kraljevstvo

30. tra 2019. - 5. svi 2019. 6 dana/5 noćenja

Manchester – Chester – Caernarfon – NP Snowdonia – Cardiff – Bath – Bristol

Ujedinjeno Kraljevstvo


Otkrijte Wales, zemlju dvorca i prekrasnih krajolika

Wales se smjestio na zapadnoj obali otoka Velike Britanije i dio je Ujedinjenog Kraljevstva zajedno sa Engleskom, Škotskom i Sjevernom Irskom. To je zemlja s keltskim korijenima, nevjerovatnim krajolicima i velikim kulturnim identitetom. U ovoj maloj zemlji 20% površine je zaštićeno nacionalnim parkovima, a nacionalna životinja je mitski zmaj. Upravo je Wales zemlja mitskog kralja Artura o kojem su ispripovijedane brojne legende i snimljeni filmovi. Zbog pješčanih dina koje su uobičajne u ovoj zemlji ovdje se snimao i kultni Lawrence od Arabije. Južni Wales je rodni kraj najpoznatijeg velškog pjesnika Dylana Thomas-a.

Wales je idealan za odmor, s veličanstvenim dvorcima, željeznicama, lijepim plažama, rijekama, planinama, nacionalnim parkovima Snowdonia i Brecon Beacons. Posjetite živopisne gradove Chester, Caernarfon, Welshpool, Telford te glavni i najveći grad Walesa, Cardiff koji je ujedno najmlađi i najmanji europski glavni grad.

Upoznajte i moderne engleske gradove, Manchester i Bristol te jednu od najstarijih engleskih turističkih destinacija, grad Bath.

1 - Polazak
Dan 1

Polazak


Sastanak sa grupom u Zračnoj luci Split u 8,30 sati. Upoznavanje sa voditeljem putovanja i prijava na let u 10,30 sati za Manchester. Slijetanje u zračnu luku u Manchesteru u 12,30 sati po lokalnom vremenu. Ukrcaj u autobus i odlazak do centra grada. Šetnja gradskim središtem do Katedrale te kraće slobodno vrijeme do polaska prema Chesteru. Grad je osnovan kao rimska utvrda za vrijeme vladavine cara Vespazijana 79. god. i bio je jedan od glavnih vojnih logora u rimskoj Britaniji. Chester je najbolje očuvani srednjovjekovni engleski grad u kojem dominiraju kuće s drvenim gredama.... Šetnja povijesnom jezgrom grada: crkva sv. Petra, Chester Rows, bridge Street, ... Smještaj u hotel. Večera u restoranu. Noćenje.

2 - Caernarfon
Dan 2

Caernarfon


Doručak. Odjava iz hotela. Polazak autobusom do Bodnant Garden i posjet jednom od najljepših vrtova Walesa. Najveća znamenitost ovog vrta je botanička zbirka rijetkih i neobičnih biljaka iz cijelog svijeta koje su botaničari prikupili na ekspedicijama. U svibnju su vrtovi u punom cvatu sa svojim poznatim rododendorima, azalejama, ružama i magnolijama. Nakon razgleda odlazak do obližnjeg Bondant Welsh Food centra, smještenog na lokaciji nekadašnje stare velške farme. Kraći odmor i mogućnost kupnje tradicinalnih proizvoda; sirevi, kolači, mermelade, vina,... Nastavak vožnje do Caernarfona, gradića koji se smjestio na morskom tjesnacu između kopna i otoka Anglesey. Odlazak u razgled dvorca kojeg je dao sagraditi kralj Edward I. u 13.st. U ovom dvorcu je 1969. princ Charles okrunjen kao Prince of Wales. Nakon razgleda odlazak u šetnju starim dijelom grada: Crkva sv. Marije, glavni gradski trg,... Slobodno vrijeme za osobne programe. Prijava u hotel. Večera. Noćenje.

3 - Snowdonia
Dan 3

Snowdonia


Doručak. Odjava iz hotela. Polazak autobusom do Porthmadoga i ukrcaj na vlak poznate povijesne parne željeznice. Vožnja kroz prekrasna područja Np Snowdonie – „srca Welsa“. Snowdon je najviša planina u Walesu, a izdiže se na nadomorskoj visini od 1085 m. Nacionalni park je osnovan 1951. radi zaštite ovog područja. Iskrcaj s vlaka u Blaenau Ffestiniog-u, povijesnom rudarskom gradiću. Šetnja parkom i slobodno vrijeme za osobne programe. Ukrcaj u autobus i polazak do Telforda. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

4 - Cardiff
Dan 4

Cardiff


Doručak. Odjava iz hotela. Polazak autobusom do obližnjeg Powis Castle. Posjet dvorcu koji čuva jednu od najvećih zbirki umjetnosti uključujući slike velikih britanskih slikara, barokne kipove i najmještaj, dragocjene minijature iz Indije,... Šetnja vrtom dvorca koji se još naziva i „raj Welsa“ s terasastim talijanskim i francuskim vrtovima. Nakon razgleda nastavak vožnje autobusom kroz područje Nacionalnog parka Brecon Beacons koji je osnovan 1957.god. Glavne karakteristike parka su blagi brežuljci, riječne doline i brojni slapovi. Nastavak vožnje do Cardiffa, glavnog i najvećeg grada Welsa. Smještaj u hotel. Kraći odmor i odlazak u šetnju gradskim središtem: dvorac Castell Caerdydd iz 11.st, Alexandra Gardens, City Hall ... Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

5 - Bristol
Dan 5

Bristol


Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja autobusom do Bath-a. Ovaj grad je dragulj klasične arhitekture ali je najpoznatiji po ljekovitim vrućim izvorima. Rimljani su izgradili hram i kompleks kupelji iznad jednog od tri vruća izvora te grad koji se razvio oko njega nazvali Aquae Sulis. Nekoć omiljeno ljetovalište bogate engleske aristokracije, Bath je danas jedan od najljepših i najočuvanijih engleskih gradova. Zbog svojeg jedinstvenog urbanizma i ljepote klasicističkih građevina grad se nalazi na UNESCO-ovoj listi svjetske baštine. Šetnja gradskim ulicama i slobodno vrijeme za odmor. Polazak za Bristol. Grad je proglašen najzelenijim britanskim gradom i najzelenijim gradom u Europi za 2015.god. Po dolasku šetnja gradskim središtem: Cabot Tower – toranj visok 32m, St. Mary Redcliffe Church- remek djelo gotičke arhitekture, Bristol Cathedral jedna od najvećih engleskih srednjovjekovnih crkava,... Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

6 - Povratak
Dan 6

Povratak


Ranija odjava iz hotela. Transfer autobusom do aerodroma. Prijava na let za Split u 6,15 sati. Dolazak u zračnu luku u Splitu u 9,50 sati.

Cijena aranžmana

 • 20 – 25 putnika 7.690,00 kuna
 • 15 -19 putnika 8.290,00 kuna

Uplate i nadoplate

 • UPLATA KOD PRIJAVE: 1.200,00 kn (promjenjiva stavka ovisna o cijeni avio-karte)
 • MOGUĆNOST OBROČNE OTPLATE KARTICAMA VISA SPLITSKE BANKE, AMEX I DINERS
 • nadoplata za 1/1 sobu: na upit

Program uključuje

 1. prijevoz zrakoplovom na relaciji Split-Manchester i Bristol-Split sa uključenim avio pristojbama, ručnom prtljagom dimenzija 56x45x25cm (uključujući ručku i kotače)
 2. prijevoz autobusom visoke turističke klase na navedenim relacijama
 3. smještaj u hotelima 3*/4* u Walesu na bazi polupansiona
 4. ulaznice za Bodnant Garden, Caernarfon Castle, NP Snowdonia, Powis Castel
 5. vožnju parnom željeznicom
 6. troškove cesta i parkinga
 7. putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja
 8. jamčevinu za turistički paket aranžman
 9. zakonom propisan PDV
 10. voditelja putovanja i organizaciju putovanja.

Preporuka

 • uplata police rizika otkaza putovanja 260,00 kuna (plativo isključivo prilikom uplate rezervacije)

Napomena

 • Program ne uključuje: dodatnu prtljagu koja se predaje prilikom prijave za let, troškove osobne prirode, karte javnog gradskog prijevoza, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike koji nisu navedeni u programu.

ZA OVO PUTOVANJE DOVOLJNA JE OSOBNA ISKAZNICA

Dokumentacija za preuzimanje

2019-30-04 WALES.docx 410,962 KB
2019-30-04 WALES.pdf 656,819 KB
Pošalji upit