ALPE

ALPE

25. ruj 2024. - 29. ruj 2024. 5 dana / 4 noćenja

ALPE

ALPE


ALPE


1 - SPLIT-VILLACH-KLAGENFURT
Dan 1

SPLIT-VILLACH-KLAGENFURT


Polazak u 6,30 iz Sukoišanske ulice u Splitu. Vožnja prema Zagrebu, te dalje prema Ljubljani i Villachu. Po dolasku šetnja uz Worthersee, najtoplije jezero u Austriji, sa ljetnim temperaturama i do 26 stupnjeva. Slobodno vrijeme za odmor i osobne programe. Ukrcaj u autobus i polazak prema Klagenfurtu, glavnom gradu pokrajine Koruške. U pratnji voditelja putovanja pješački razgled grada osnovanog još 1246 godine. Slobodno vrijeme za osobne programe. Polazak prema hotelu, prijava i smještaj. Večera. Noćenje.

2 - HELIGENBLUT-INNSBRUCK
Dan 2

HELIGENBLUT-INNSBRUCK


Doručak. Odjava iz hotela. Polazak prema šarmantnom planinskom mjestu Heligenblut koje je smješteno u središnjem dijelu Istočnih Alpi. Mjestom dominira gotička hodočasnička crkva posvećena sv. Vincentu iz Saragosse. Crkva čuva fiolu svete krvi koju je 914. god. iz Hagie Sofie u Konstantinopolju donio danski vitez Briccius. Kraće zaustavljanje te nastavak vožnje kroz nacionalni park Hohe Tauern prema Franz Josefs Hoehe, gdje se na 2340 m.n.m. nalazi vidikovac sa prekrasnim pogledom na najviši vrh Austrije – GrossGlockner (3789 m). Šetnja promenadom kojom je šetala i austrijska imperatorica Elizabeta-Sissi. Slobodno vrijeme za kavu i kolač na Belvedereu s pogledom na planinski krajolik. Nastavak vožnje prema Innsbrucku, glavnom gradu Tirola, poznatom još pod nazivom „srce Alpa“. Po dolasku pješački razgled grada čiji spomenici svjedoče o bogatoj povijesti: Hofburg – carska palača, Zlatni krović – najpoznatija znamenitost grada čiju je gradnju inicirao car Maksimilijan I, Katedrala sv. Jakova iz 18.st građena u barokom stilu,…. Nakon razgleda odlazak do hotela, prijava i smještaj. Kraći odmor te ukrcaj u autobus i odlazak u tradicionalni tirolski restoran na večeru uz program tirolskih jodlera. Povratak u hotel. Noćenje.

3 - ZUGSPITZE-BREGENZ
Dan 3

ZUGSPITZE-BREGENZ


Doručak. Odjava iz hotela. Polazak autobusom do nedalekog Garmischa, gdje se rijetkim primjerkom željeznice na zupčasti pogon vozimo do najvišeg vrha Njemačke – Zugspitzea (2990 m.n.m.) odakle se pruža prekrasan pogled na okolne alpske vrhunce. Poslijepodne polazak prema jezeru Bodensee i gradu Bregenz, glavnom gradu pokrajine Vorarlberg. U antičko doba na tom prostoru je bilo rimsko naselje Brigantium, koje je do 4.st bilo važna rimska utvrda. Bregenz još uvijek ima ostatke svojih srednjovjekovnih bedema iz 13.st. i toranj s kapelom sv. Martina iz 14.st., a poznat je po ljetnim priredbama koje se organiziraju na jezeru. Šetnja gradskim središtem i slobodno vrijeme do polaska prema hotelu. Prijava i smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

4 - VADUZ-TRAUTTMANSDORFF
Dan 4

VADUZ-TRAUTTMANSDORFF


Doručak. Odjava iz hotela. Polazak prema Lichtensteinu, zaboravljenoj kneževini u Alpama. Posjet glavnom gradu Vaduzu te šetnja glavnom ulicom pored Kunstmuseuma, zgrada Vlade i Parlamenta do Katedrale. Kraće slobodno vrijeme. Nastavak vožnje kroz Alpe do doline rijeke Adige i vrtova Trauttmansdorff. Obilazak botaničkog vrta s oko 80 vrsta vrtova, od talijanskih do engleskih, šume američke i azijske četinjače, nasada lavande, najsjevernijih talijanskih maslinika, japanskih kišnih šuma,… Ukrcaj u autobus i polazak prema Trentu. Prijava i smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

5 - TRENTO-SPLIT
Dan 5

TRENTO-SPLIT


Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak u pješački razgled Trenta, glavnog grada pokrajine Trentino. Upravo u ovom gradu su održani slavni tridentski koncili u 16. st.. Šetnja gradskim jezgrom: Piazza Duomo, Palzzo Pretorio, romaničko-gotička katedrala San Vigilio, crkva Santa Maria Maggiore, . . .Slobodno vrijeme za osobne programe. Ukrcaj u autobus i polazak prema Sloveniji i Hrvatskoj uz kraća stajanja na putu. Dolazak u Split u kasnijim večernjim satima.

Cijena aranžmana

32 – 36 putnika – 750,00 eur

27 - 31 putnika – 795,00 eur

22 – 26 putnika – 840,00 eur

Uplate i nadoplate

Uplata rezervacije:30,00 eura

Nadoplata za 1/1 sobu: na upit

Mogućnost obročne otplate

Program uključuje

prijevoz autobusom turističke klase na navedenim relacijama, smještaj u hotelima 3* / 4 * u mjestima/okolica Klagenfurta, Innsbrucka, Bergenza i Trenta na bazi 3 polupansiona i jednog noćenja sa doručkom, večeru u tirolskom restoranu sa folklornim programom, vožnju željeznicom, ulaznicu za Trauttmansdorff vrtove, troškove autocesta i parkinga, putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, jamčevinu za turistički paket aranžman, zakonom propisan PDV, voditelja putovanja, organizaciju putovanja


Slike vlasništvo: Putokazi putovanja & Pixabay

Preporuka

Uplata police osiguranja od rizika otkaza putovanja: 26,00 eura (plativo isključivo kod uplate rezervacije)

Napomena

ZA OVO PUTOVANJE DOVOLJNA JE OSOBNA ISKAZNICA

Dokumentacija za preuzimanje

2024-09-25 ALPE.docx 330,603 KB
2024-09-25 ALPE.pdf 256,434 KB
Pošalji upit