Alpe

23. ruj 2020. - 27. ruj 2020. 5 dana/4 noćenja

Klagenfurt – GrossGlockner – Zugspitze – Innsbruck – Salzburg – Muzej kristala Swarovski - Ljubljana


Vodimo Vas na čarobno putovanje u Alpe.

Prvi od gradova koji ćete posjetiti je Klagenfurt. Ovaj grad će Vas koloritom svojih ulica i građevina vratiti u doba monarhije, Marije Terezije i dvorskih balova. Grad se smjestio uz čuveno jezero Wörthersee (Vrbsko jezero) uz čiji je nastanak vezana legenda o malom čovjeku sa bačvom u rukama iz koje je neprestano tekla voda i potopila grad koji se nalazio na mjestu današnjeg jezera.

Na samoj granici Tirola i Koruške zaustavit ćete se u Heiligenblutu. Ovo slikovito alpsko mjesto je na putu koji vodi kroz nacionalni park Grossglockner sa impozantnim pogledom na preko 40 vrhova Alpa kao i na najviši vrh Austrije – Grossglockner sa nadmorskom visinom od 3978 m. Do najvećeg vrha Njemačke, Zugspitzea vozit ćete se rijetkim primjerkom željeznice na zupičasti pogon te po dolasku uživati u prekrasnom pogledu na okolne alpske vrhunce. U kneževini Lichtenstein posjetit ćete glavni grad Vaduz a nakon toga odlazite do poznatog švicarskog zimskog skijaškog centra Davos-a u kojem se svake godine krajem siječnja održava Svjetski gospodarski forum. Vožnjom kroz dolinu rijeke Adige stižete do Južnog Tirola, autonomne regije u sjeveroistočnoj Italiji. Nedaleko od grada Merana posjetit ćete dvorac Trautmansdorf sa sepktakularnim botaničkim vrtom dok ćete u Bolzanu imati priliku vidjeti svjetsku senzaciju, mumiju pračovjeka iz brončanog doba – Ledenog čovjeka Oetzi.

Ovo putovanje podarit će Vam jedinstvene vidike gotovo netaknute prirode Alpa!


1 - Klagenfurt
Dan 1

Klagenfurt


Polazak u 6,30 iz Sukoišanske ulice u Splitu. Vožnja prema Zagrebu i dalje prema Ljubljani i Villachu. Po dolasku mogućnost plovidbe brodom po jezeru Worthersee, najtoplijem jezeru u Austriji, sa ljetnim temperaturama i do 26 stupnjeva. Vožnja do Klagenfurta, glavnog grada pokrajine Koruške. Razgled grada osnovanog još 1246 godine. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

2 - Innsbruck
Dan 2

Innsbruck


Doručak. Odjava iz hotela. Polazak prema selu Heligenblut. Po dolasku posjet gotičkoj crkvi koja čuva fiolu svete krvi koju je 914. god. iz Hagie Sofie u Konstantinopolju donio danski vitez Briccius. Nastavak vožnje kroz nacionalni park Hohe Tauern prema Franz Josefs Hoehe, gdje se na 2340 m.n.m. nalazi vidikovac sa prekrasnim pogledom na najviši vrh Austrije – GrossGlockner (3789 m). Šetnja promenadom kojom je šetala i austrijska imperatorica Elizabeta-Sissi te slobodno vrijeme za kavu i kolač na Belvedereu s pogledom na planinski krajolik. Nastavak vožnje prema Innsbrucku. Po dolasku razgled grada: Hofburg, Maximilaneum sa skulturama Duerera, Zlatni krović, Katedrala,…. Smještaj u hotel te odlazak u tradicionalni tirolski restoran na večeru i program tirolskih jodlera. Noćenje.

3 - Wattens
Dan 3

Wattens


Doručak. Odjava iz hotela. Polazak autobusom do nedalekog Garmischa, gdje se zanimljivom i rijetkim primjerkom željeznice na zupčasti pogon vozimo do najvišeg vrha Njemačke – Zugspitzea (2990 m.n.m.) i uživamo u prekrasnom pogledu na okolne alpske vrhunce. Poslijepodne polazak prema Wattsenu te posjet Muzeju kristala Swarovski koji je otvoren 1995. povodom stote obljetnice postojanja tvrtke Swarovski. Mogućnost kupovine svjetski poznatog nakita od kristala, modanih dodataka, figurica, ... Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4 - Salzburg
Dan 4

Salzburg


Doručak. Odjava iz hotela. Polazak prema Salzburgu, rodnom mjestu W. Amadeusa Mozarta. Po dolasku pješački razgled grada: Katedrala, dvorac Mirabell, stara gradska vijećnica, Mozartova rodna kuća, franjevačka crkva, ... Slobodno vrijeme za osobne programe. Polazak prema Sloveniji. Po dolasku smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

5 - Ljubljana
Dan 5

Ljubljana


Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do uspinjače kojom se vozimo do Starog grada Ljubljane s prekrasnim pogledom na grad. Po dolasku multimedijska prezentacija o povijesti grada. Nakon razgleda povratak u centar grada. Slobodno vrijeme za osobne programe. Ukrcaj u autobus i polazak prema Hrvatskoj i Splitu. Dolazak na početnu stanicu u večernjim satima.

Cijena aranžmana

 • 38 – 41 putnika – 4.190,00 kn
 • 34 – 37 putnika – 4.290,00 kn
 • 30 – 33 putnika – 4.390,00 kn
 • 26 – 29 putnika – 4.490,00 kn

Uplate i nadoplate

 • Uplata kod prijave: 200,00 kn
 • MOGUĆNOST OBROČNE OTPLATE
 • Nadoplata za 1/1 sobu: 800,00 kn

Program uključuje

 1. prijevoz autobusom turističke klase na navedenim relacijama
 2. smještaj u hotelima 3/4 * u mjestima/okolica Klagenfurta, Innsbrucka i Ljubljane
 3. obroci navedeni u programu uključujući i večeru u tirolskom restoranu u Innsbrucku
 4. ulaznice za Muzej Swarovski i Stari grad Ljubljana
 5. vožnju željeznicom i uspinjačom
 6. troškove autocesta i parkinga
 7. putno zdrav. osiguranje GENERALI, osig. od posljedica nesretnog slučaja
 8. jamčevina za turistički paket aranžman
 9. zakonom propisan PDV
 10. voditelja putovanja te organizaciju putovanja.


Program ne uključuje: plovidbu brodom po jezeru Worthersee - 16 eur (ovisno o vremenskim uvjetima)

Preporuka

 • uplata police osiguranja od rizika otkaza putovanja: 120,00 kn (isključivo kod prve uplate)

Napomena

OBAVEZNO PRIDRŽAVANJE SVIH PREVENTIVNIH EPIDEMIOLOŠKIH MJERA

Dokumentacija za preuzimanje

2020-09-23 ALPE.doc 2,009 MB
2020-09-23 ALPE.pdf 395,59 KB
Pošalji upit