Andaluzija

Španjolska

19. svi 2020. - 26. svi 2020. 8 dana/7 noćenja

Granada - Alhambra - Ronda - Cadiz - Jerez - Sevilla - Cordoba

Španjolska


Domovina flamenca, koride, čuvenih španjolskih gitara, prekrasnih pejzaža i kultura, te nesvakidašnje raskošne ljepote, Andaluzija je dom i nekih najvećih umjetničkih genija, poput Velazqueza i Picassa, a ovo područje opisao je i Hamingway u svom romanu „Sunce se ponovo rađa“.

Andaluzija je ponosni dom najpoznatijih španjolskih građevina kao što su Alhambra u Granadi i Velika džamija - Mezquita u Cordobi, obje ostavština maurske odnosno arapske vladavine. Alhambra, prekrasna tvrđava – palača smještena na brdu iznad Granade je naposjećeniji kulturno-povijesni spomenik, čiji vrtovi podsjećaju na rajske vrtove, a koji oduševljavaju svakog posjetitelja jednostavnim skladom arhitekture. Granada je simbol ujedinjene Španjolske u kojoj dominiraju tipični španjolski krajolici opisani u Cervantesovim romanima.

Upravo u Granadi su nastali čuveni tapasifini hrskavi kruščići nadjevenim različitim dodacima koji se jedino ovdje besplatno serviraju uz piće.

Najveći i glavni grad Andaluzije je Sevilla čijim starim dijelom grada dominira katedrala sa zvonikom Giralda, a u kojoj se nalazi grob Kristofora Kolumba. Do katedrale se nalazi kraljevska palača Real Alcazar, građena u maurskom stilu koja je poslije nadograđivana baroknim i resnesansnim dijelovima.

Cordoba„daleka i sama“ kako ju je opjevao Lorca, je grad veličanstvene i tipične andaluzijske kulture kojom dominira katedrala Mezquita, jedan od najveličanstvenijih spomenika islamske umjetnosti.

U ovoj regiji očekuje Vas i raznovrsna gastronomija, te mnoštvo uskusnih delicija. Uz tapase sladokusce će oduševiti i churros, lisnato tijesto prženo na ulju koje se umače u vruću gustu čokoladu.

Uz zvukove španjolskih gitara, Andaluzija će Vam ponuditi nesvakidašnju raskošnu ljepotu.


1 - Granada
Dan 1

Granada


Okupljanje grupe u Zračnoj luci Split u 12,15 sati. Upoznavanje sa voditeljem putovanja, podjela putne dokumentacije i prijava na let za Granadu u 14,15 sati sa presjedanjem u Barceloni. Dolazak u Granadu u 22,00 sata. Transfer autobusom od zračne luke do slikovite Granade smještene u podnožju Sierra Nevade. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

2 - Alhambra
Dan 2

Alhambra


Doručak. Odlazak do Alhambre, veličanstvene palače posljednjih muslimanskih vladara Španjolske - Maurskih Nasrida, građene od 13.-14.st. Smještena u podnožju Sierra Nevade, ova elegantna građevina se nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske kulturne baštine. Razgled palače i vrtova Generalife u pratnji lokalnog vodiča. Nakon razgleda odlazak u šetnju slikovitim ulicama Granade: Plaza Nueva, Medresa, bazar, Katedrala, ... Slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u hotel. Noćenje.

3 - Ronda
Dan 3

Ronda


Doručak. Odjava iz hotela. Polazak autobusom do Ronde, impresivnog grada smještenog na litici koja se uzdiže 750 m iznad mora. Veličanstvena arhitektura, bogata povijest i prekrasan pogled čine ovaj grad glavnom turističkom atrakcijom u samom srcu Andaluzije. U Rondi se nalazi jedna od najstarijih arena za borbu s bikovima te ovaj grad ponosno nosi naziv „kolijevka koride“. Inspiraciju u Rondi su pronalazili umjetnici Ernest Hemingway, Orson Welles, James Joyce, Rainer Marie Rilke, ... Šetnja gradskim ulicama te slobodno vrijeme za osobne programe. Ukrcaj u autobus i nastavak vožnje prema gradu gradu La Linea. Smještaj u hotel. Noćenje.

4 - Gibraltar
Dan 4

Gibraltar


Doručak. Odlazak do Gibraltara, male države na samom jugu Pirinejskog zaljeva koji se nalazi pod vlašću Ujedinjenog Kraljevstva. Pješački prelazak granice. Mogućnost organiziranog razgleda Gibraltara minibusevima u pratnji lokalnog vodiča: „The Rock“, masivna klisura koja se impresivno uzdiže iznad mora i koja je dom majmunima koji u cijeloj Europi jedino ovdje žive slobodno u divljini, vidikovac Europa Point odakle se za lijepog vremena može vidjeti Afrički kontinent, spilja sv. Mihovila i susret s majmunima na hranilištu. Slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u hotel. Noćenje.

5 - Cadiz
Dan 5

Cadiz


Doručak. Odjava iz hotela. Ukrcaj u autobus i polazak prema Cadizu. Cadiz je jedan od najstarijih europskih gradova, osnovan davne 1100.god.pr.n.e. Po dolasku šetnja uskim uličicama grada: katedrala, gradski trg, Torre Tavir – toranj s kojeg se pruža prekrasan pogled na grad i okolicu,... Slobodno vrijeme za osobne programe. Ukrcaj u autobus i polazak prema obližnjem Jerezu, središtu vinogradarskog kraja čuvenog po proizvodnji i izvozu šerija. Odlazak na degustaciju ovog poznatog španjolskog vina. Nastavak vožnje do Seville. Smještaj u hotel. Po želji grupe odlazak u šetnju gradskim središtem sa voditeljem putovanja. Noćenje.

6 - Sevilla
Dan 6

Sevilla


Doručak. Odlazak u pratnji lokalnog vodiča u razgled Real Alcazar-a, nekadašnje maurske raskošne kraljevske palače i veličanstvene Seviljske katedrale iz 15.st. koja je sagrađena povrh nekadašnje maurske džamije. Ova gotička građevina postala je najveća katedrala na svijetu u kojoj se nalazi najveći oltar na svijetu načinjen od dvije tone zlata te grob Kristofora Kolumba. Unutrašnjost je ukrašena slikama velikih španjolskih majstora Francisca Zurbarana i Goye. Nastavak pješačkog razgleda grada: toranj Giralda koji je simbol grada, Torre del Oro, park Marije Luise, glavne gradske zelene površine sa prekrasnim trgom Plaza de Espana,... Nakon razgleda grada slobodno vrijeme za osobne programe. Po želji grupe mogućnost organiziranog odlaska na flamenco show. Povratak u hotel. Noćenje.

7 - Cordoba
Dan 7

Cordoba


Doručak. Odlazak autobusom prema Cordobi. Po dolasku odlazak u razgled Velike džamije-Mezquite u pratnji lokalnog vodiča. Ova džamija je jedna od najvećih u svijetu koja je dio bogate baštine islamske arhitekture i umjetnosti sačuvane u Španjolskoj. Mezquita je simbol svjetovne kulture koja je na ovom području procvjetala prije više od tisuću godina kada je Cordoba bila glavni grad islamske Španjolske i najkulturniji grad zapadne Europe. Nakon razgleda šetnja vijugastim ulicama i trgovima raspoređenim uokolo džamije do modernog dijela grada i glavne shopping zone Plaza de las Tendillas. Nakon razgleda slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u Sevillu. Noćenje.

8 - Sevilla
Dan 8

Sevilla


Ranija odjava iz hotela. Transfer autobusom do zračne luke i prijava na let za Split u 6,45 sati sa presjedanjem u Barceloni. Dolazak u Zračnu luku Split u 13,35 sati.

Cijena aranžmana

 • 8.590,00 kuna

Uplate i nadoplate

 • na bazi 18 - 20 putnika
 • UPLATA KOD PRIJAVE: 1.800,00 kuna (promjenjiva stavka – ovisna o cijeni avio karte)
 • nadoplata za 1/1 sobu: na upit

Program uključuje

 1. prijevoz zrakoplovom Split – Barcelona - Granada i Sevilla – Barcelona – Split sa uključenim avio pristojbama, ručnu prtljagu do 10 kg maksimalnih dimenzija 55x40x20 cm, predanu prtljagu do 23 kg
 2. prijevoz autobusom turističke klase prema programu
 3. smještaj u hotelima 4* na bazi noćenja s doručkom u Granadi, La Linei i Sevilli
 4. navedene transfere i razglede prema programu
 5. ulaznice za Alhambru u Granadi (ovisno o trenutku prijave i raspoloživosti ulaznica), Real Alcazar i katedralu u Sevilli, Mezquitu u Cordobi
 6. asistenciju lokalnih vodiča
 7. degustaciju šerija u Jerezu
 8. putno zdr. osiguranje Generali, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja
 9. jamčevinu za turistički paket aranžman
 10. zakonom propisan PDV
 11. voditelja putovanja, te organizaciju putovanja.


Cijena aranžmana ne uključuje: vodstvo i razgled Gibraltara minibusevima – 40 €, flamenco show – 40 €, ( informativne cijene, min. 15 prijavljenih putnika, obavezna prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta), obroke koji nisu uključeni u cijenu, troškove osobne prirode, karte javnog gradskog prijevoza, napojnice lokalnom pratećem osoblju

Preporuka

 • uplata police osiguranja od rizika otkaza putovanja: 285,00 kn (plativo isključivo kod prve uplate)

Napomena

ZA OVO PUTOVANJE JE DOVOLJNA OSOBNA ISKAZNICA

Dokumentacija za preuzimanje

2020-05-19 ANDALUZIJA.pdf 345,324 KB
2020-05-19 ANDALUZIJA.docx 300,97 KB
Pošalji upit