APULIJA

ITALIJA

3. stu 2021. - 10. stu 2021. 8 dana / 7 noćenja

APULIJA - JUŽNA REGIJA ITALIJE

ITALIJADan 1

SPLIT - ANCONA


Okupljanje grupe u 17,45 sati u trajektnoj luci u Splitu. Upoznavanje sa voditeljem putovanja i pohrana prtljage u autobus. Ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Polazak broda za Anconu u 20,00 sati. Noćna plovidba ...

2 - ANCONA - ALBEROBELLO
Dan 2

ANCONA - ALBEROBELLO


Doručak na brodu. Uplovljavanje u luku Ancona oko 7,00 sati. Ukrcaj u autobus i polazak prema Barletti. Pješački razgled grada: crkva San Sepolcro iz 13. St., Kolos iz Barlette, Castelo Svevo, Katedrala Santa Maria Maggiore... Slobodno vrijeme do polaska prema najljepšem dvorcu pokrajine Apulije, Castel del Monte – srednjovjekovnom dvorcu rimsko-njemačkog cara Friedericha II sagrađenom u 13.st. koji je upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi. Nakon razgleda polazak prema Alberobellu. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

4 - MATERA - ALTAMURA
Dan 4

MATERA - ALTAMURA


Doručak. Polazak prema Materi. Slavni stari grad Sassi di Matera je poznat po špiljama u stijenama koje su se stoljećima koristile kao kuće za stanovanje. Razgled grada u pratnji lokalnog vodiča. Stare nastambe pružaju uvid u starinski način života koje su se stoljećima koristile kao kuće za stanovanje. Zbog svojih prirodnih ljepota i arhitekture Matera je odabrana kao lokacija za snimanje filma Pasija u režiji poznatog glumca Mel Gibsona. Polazak prema Altamuri, gradu koji je poznat po kvalitetnom kruhu zvanom Pane di Altamura o kojem je čak pisao i slavni rimski pjesnik Horacije. Pješački razgled grada te slobodno vrijeme do povratka u hotel. Večera. Noćenje.

5 - LECCE - OTRANTO
Dan 5

LECCE - OTRANTO


Doručak. Polazak autobusom prema jednom od najznačajnijih gradova regije Apulija, Lecce-a. Izgrađen je u baroknom stilu i zahvaljujući brojnim baroknim spomenicima nosi nadimak „Firenca juga Italije“. Šetnja gradskom jezgrom i razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: Piazza Sant'Oronzo, Piazza del Duomo, crkva Svetog Križa – Santa Croce, Katedrala, ... Slobodno vrijeme za osobne programe. Nastavak vožnje do Otranta poznatog turističkog ljetovališta. Gradom dominiraju impozantna tvrđava, zidine i tornjevi izgrađeni u 15.st. Pješački razgled grada: Crkva Sv. Petra, dvorac obitelji Aragon koju ju utvrdio Friedrich II, Katedrala iz 11.st., ... Slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

6 - GROTTA DI CASTELLANA - POLIGNANO A MARE
Dan 6

GROTTA DI CASTELLANA - POLIGNANO A MARE


Doručak. Ukrcaj u autobus i vožnja do jedne od najvažnijih atrakcija regije Apulije, prekrasne pećine Grotta di Castellana koja se počela formirati prije 90 milijuna godina. Unutar pećine se nalazi i jedna od najljepših špilja na svijetu, fascinantna „Bijela špilja“. Po želji grupe mogućnost organiziranog razgleda špilja u trajanju od 2 sata. Nakon razgleda vožnja autobusom prema mondenom talijanskom ljetovalištu Polignano a Mare, turističkom središtu Apulije poznatom po svojim prekrasnim plažama i kristalno čistom moru. Slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

7 - ANDRIA - ANCONA
Dan 7

ANDRIA - ANCONA


Doručak. Odjava iz hotela. Polazak autobusom do grada Andrie. Kraća pauza s mogućnošću kupnje raznih vrsta sireva. Nastavak vožnje prema Anconi uz stajanje na putu za odmor. Po dolasku u Anconu ukrcaj na brod i smještaj u kabine. ečera na brodu. Polazak broda za Split u 19,45 sati. Večera na brodu. Noćna plovidba prema Splitu.

Dan 8

SPLIT


Doručak na brodu. Uplovljavanje u luku Split oko 7,00 sati.

Cijena aranžmana

30 – 34 putnika - 4.990,00 kuna

25 – 29 putnika – 5.110,00 kuna

20 – 24 putnika – 5.290,00 kuna

Uplate i nadoplate

- uplata kod prijave : 600,00 kuna

Program uključuje

- plovidu brodom na relaciji Split – Ancona – Split sa smještajem u unutarnjim kabinama (wc)

- doručak na brodu u oba smjera, prijevoz autobusom visoke turističke klase na navedenim relacijama

- smještaj u hotelu 3* / 4* u Alberobellu na bazi polupansiona sa uključenom boravišnom pristojbom

- ulaznice za Castel del Monte

- usluge lokalnih vodiča; Matera, Lecce i Alberobello

- večeru na brodu pri povratku

- troškove autocesta, parkinga i check-pointa, lučke takse i pristojbe

- putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, jamčevinu za turistički paket aranžman

- zakonom propisan PDV

- voditelja putovanja i organizaciju putovanja

Preporuka

- uplata police rizika od otkaza putovanja : 187,00 kn

Napomena

Temeljem Uredbe MZ TR od 28. kolovoza 2021.g. svi putnici iz DČ EU, država Schengenskog sporazuma u Italiju, bez obveza samoizolacije odnosno karantene, ukoliko predoče digitalnu ili papirnatu Zelenu COVID EU potvrdu kojom se potvrđuje jedan od sljedećih uvjeta:

da je putnik završio ciklus cijepljenja protiv virusa SARS-CoV-2 ili

da je osoba ozdravila od COVID-19

da je obavila molekularni ili antigenski test 48 sati prije ulaska u Italiju s negativnim rezultatom.

Gore pobrojane potvrde trebaju biti izdane na talijanskom, engleskom, francuskom ili španjolskom jeziku, te mogu biti u digitalnom obliku EU digitalne COVID potvrde ili potvrde u tiskanom papirnatom obliku.

Kad je riječ o tiskanom papirnatom obliku:

1. Potvrda o negativnom brzom ili molekularnom PCR testu mora sadržavati sljedeće informacije:

a) ime testa (neobavezno za molekularni test),

b) proizvođač testa (neobavezno za molekularni test),

c) datum i sat uzimanja brisa,

d) rezultat testa,

f) ustanova gdje je test obavljen,

e) država u kojoj je test obavljen

h) iz testa mora biti razvidno da se odnosi na nositelja potvrde

2. Potvrda COVID-19 o uspješnom cijepljenju mora sadržavati slijedeće informacije:

a) vrstu cjepiva

b) ime cjepiva

c) proizvođača cjepiva

d) broj obavljenih cjepljiva

e) datum zadnjeg cijepljenja

f) državu u kojoj je cijepljenje izvedeno

3. Potvrda o ozdravljenju od COVID-19 mora sadržavati sljedeće informacije:

a) datum prvog pozitivnog testa;

b) država, koja je izvela prvi pozitivni molekularni test;

c) početni datum valjanosti zelene potvrde COVID-19;

d) datum kraja valjanosti zelene potvrde COVID -19

Iznimke od gornjeg pravila obveze testa odnose se na kretanja opravdana neodgodivim poslom, neodgodivim zdravstvenim potrebama ili vraćanjem u mjesto prebivališta odnosno boravišta, tranzitom do 36 sata ili neophodnim opravdanim ulaskom do 120 sati. Nadalje, iznimke se odnose i na profesionalne prijevoznike, putničko osoblje, osobe protokola reguliranih zdravstvenom sigurnošću, sudjelovanje na međunarodnim natjecanjima, prekogranični radnici, diplomatsko osoblje, vojno osoblje i policija u obavljanju službene dužnosti, učenici i studenti u povratku u Italiju). Dana 2. lipnja 2021. godine, Ministarstvo zdravstva Italije ukinulo je obvezu predočavanja negativnog testa provedenog putem molekularnog ili antigenskog testa za sljedeće slučajeve koja vrijedi do 30. srpnja 2021. godine:

- Povratak na nacionalni teritorij Italije nakon boravka ne dužeg od 24 sata u nekom inozemnom odredištu, a koje se nalazi na udaljenosti ne većoj od 60 km od mjesta stalnog boravišta ili prebivališta;

- Boravak koji nije duži od 24 sata u nekom odredištu na nacionalnom teritoriju Italije, a koje se nalazi na udaljenosti ne većoj od 60 km od mjesta u inozemstvu u kojem je registrirano stalno boravište ili prebivalište.

Za specifična pravila vezana za ulazak putnika iz UK VB, Japana, Kanade i SAD-a potrebno je konzultirati stranicu Ministarstva vanjskih poslova TR

Italija je i dalje formalno-pravno podijeljena na 3 zone: crvenu (visoki epidemiološki rizik i strože mjere), narančastu (srednji epidemiološki rizik) žutu (niži epidemiološki rizik) i bijelu (bez posebnog epidemiološkog rizika) u koje se svrstavaju talijanske regije temeljem dvotjedne analize epidemiološke situacije u njima, te u kojima vrijede drugačije mjere. Svaka dva tjedna analiziraju se epidemiološki parametri, kako bi se odredila boja zone odnosno rizik Regije.

Sukladno posljednjoj Uredbi talijanskog ministarstva zdravstva koja je stupila na snagu 30. kolovoza 2021. godine, podjela je sljedeća:

U crvenoj zoni ne nalazi se niti jedna talijanska regija

U narančastoj zoni ne nalazi se niti jedna talijanska regija

U žutoj zoni nalazi se Sicilija

U bijeloj se nalaze sve druge regije: Abruzzo, Basilicata, Calabria, Campania, Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lazio, Liguria, Lombardia, Marche, Molise, Piemonte, Provincia Autonoma di Bolzano, Provincia Autonoma di Trento, Puglia, Sardegna, Toscana, Umbria, Valle d’Aosta, Veneto.

Od 6. kolovoza 2021 zelena COVID potvrda (green pass) neophodna je za sudjelovanje u većini društvenih/sportskih aktivnosti (svih događaja za javnost na otvorenom; uključujući predstave odnosno sportska natjecanja, muzeje i druga mjesta kulture, bazene, teretane, smještajne strukture, wellness centre, sajmove, kongrese i konferencije, ljetne centre i poratne ugostiteljske aktivnosti, kladionice i casina, javne natječaje, restorane i kafiće na zatvorenom.

27.09.2021.

Dokumentacija za preuzimanje

2021-11-03 APULIJA-converted (2).pdf 281,829 KB
2021-11-03 APULIJA.docx 820,335 KB
Pošalji upit