ISTANBUL

28. svi 2024. - 2. lip 2024. 6 dana/5 noćenja1 - SPLIT-ISTANBUL
Dan 1

SPLIT-ISTANBUL


Okupljanje grupe u zračnoj luci Split u 19:00 sati. Prijava na let za Istanbul u 21:10 sati. Slijetanje u zračnu luku u Istanbulu predviđeno je u 24:00 sata. Ukrcaj u autobus i odlazak do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje.

2 - AJA SOFIJA-PLAVA DŽAMIJA-TOPKAPI PALAČA-BAZILIKA CISTERNA-HIPODROM
Dan 2

AJA SOFIJA-PLAVA DŽAMIJA-TOPKAPI PALAČA-BAZILIKA CISTERNA-HIPODROM


Kasniji doručak. Odlazak u razgled Istanbula u pratnji lokalnog vodiča: razgled Plave džamije, najveličanstvenije džamije u Istanbulu. Pravo ime joj je džamija Sultana Ahmeda, a naziv Plava džamija je dobila zbog prekrasnih plavih, zelenkastih i bijelih pločica na nižim zidovima džamije; Aja Sofija – Crkva Sv. Mudrosti, najpopularnija turistička atrakcija Istanbula i odnedavno opet džamija (moguće ju je vidjeti samo s galerije); Topkapi palača – kompleks palača u kojem su preko 400 godina vladali otomanski sultani, a danas je pretvorena u muzej; Hipodrom koji je nekoć služio za konjske trke, a danas je memorijalni trg s impozantnim obeliscima; bazilika Cisterna, poznata i pod nazivom Utonula palača, najveća od nekoliko stotina antičkih rezervoara vode koji još uvijek leže ispod Istanbula – svakako najneobičnija turistička atrakcija u gradu. Nakon razgleda slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.

3 - TAKSIM-ISTIKLAL CADDESI-GRAND BAZAAR
Dan 3

TAKSIM-ISTIKLAL CADDESI-GRAND BAZAAR


Doručak. Odlazak javnim gradskim prijevozom s voditeljem putovanja do jednog od najpoznatijih dijelova Istanbula – Trga Taksim i Ulice oslobođenjaIstiklal Caddesi u kojoj se nalaze mnogobrojne trgovine, klubovi i restorani. Orijentacijski razgled centra Istanbula, te slobodno vrijeme za osobne programe i uživanje u nekom od velikog broja pubova ili barova uz tradicionalnu nargilu. Poslijepodne preporučamo posjet Kapali čaršiji – Grand Bazaaru, najvećoj tržnici na svijetu s više od 5.000 trgovina, poznatih po prodaji zlata, tkanina, keramike i suvenira. Noćenje.

4 - SULEJMANIJA-KRSTARENJE BOSPOROM-DOLMABAHCE
Dan 4

SULEJMANIJA-KRSTARENJE BOSPOROM-DOLMABAHCE


Doručak. Posjet Sulejmaniji – jedna od najljepših istanbulskih džamija koju je gradio poznati arhitekt Sinan po nalogu Sulejmana Veličanstvenog, čiji se mauzolej nalazi unutar džamije. U dogovoreni sat odlazak na krstarenje Bosporom u pratnji lokalnog vodiča. Tijekom plovidbe možete uživati u pogledu na carske palače, ljetnikovce i tvrđave koje su gradili osmanski velikodostojnici, paše i veziri. Dolmabahce – posljednja rezidencija turskih sultana iz 19 st. Razgled ove impozantne građevine izgrađene u baroknom stilu svakako će vas impresionirati svojom pričom o novijoj turskoj povijesti. Fakultativno mogućnost odlaska na večeru uz show u restoranu Sultana's 1001 noć. Noćenje.

5 - CAMIDZA VIDIKOVAC-CAMLICA DŽAMIJA-MISIR CARSISI
Dan 5

CAMIDZA VIDIKOVAC-CAMLICA DŽAMIJA-MISIR CARSISI


Doručak. U pratnji lokalnog vodiča posjet azijskom dijelu grada. Vožnja autobusom Bosporskim mostom, jednim od dva viseća mosta koji spajaju Europu i Aziju. Odlazak do Camidza vidikovca odakle se pruža prekrasan pogled na Zlatni rog – srce Istanbula. Posjet Camlica džamiji – najvećoj džamiji u Turskoj koja može primiti do 63.000 vjernika. Poslijepodne javnim gradskim prijevozom odlazak do Misir Carsisi – Misir Čaršije – egipatska tržnica na kojoj ima mnoštvo začina, mirisa i boja. Ovdje ćete moći kupiti neki od mnogobrojnih mirisnih začina i čajeva, te doživjeti istinski duh starog Istanbula. Noćenje.

6 - ISTANBUL-SPLIT
Dan 6

ISTANBUL-SPLIT


Ranija odjava iz hotela. Transfer do zračne luke. Prijava na let za Split u 5:10 sati po lokalnom vremenu. Dolazak u splitsku zračnu luku oko 6:00 sati po hrvatskom vremenu.

Cijena aranžmana

26 – 30 putnika 699,00 €

22 – 25 putnika 725,00 €

Uplate i nadoplate

uplata rezervacije: 250,00 eura – promjenjiva stavka ovisna o cijeni zrakoplovne karte

nadoplata za 1/1 sobu: 190,00 eura

Program uključuje

prijevoz zrakoplovom Split – Istanbul – Split s uključenim zrakoplovnim pristojbama, 1 kom. ručne prtljage do 8 kg i 1 kom predane prtljage do 23 kg, transfere aerodrom – hotel – aerodrom, smještaj u hotelu 4* u centru Istanbula na bazi noćenja s doručkom (buffet), razgled Istanbula u pratnji lokalnog vodiča, krstarenje Bosporom s uključenim transferom i lokalnim vodičem, posjet azijskom dijelu grada s uključenim prijevozom i lokalnim vodičem, jamčevinu za turistički paket aranžman, putno zdravstveno osiguranje Generali, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, voditelja putovanja i organizaciju putovanja.

Slike vlasništvo: Putokazi putovanja & Pixabay

Preporuka

Uplata police rizika od otkaza putovanja 23,00 eura (plativo isključivo prilikom uplate rezervacije)

Napomena

POTREBNA JE VAŽEĆA PUTOVNICA VALJANA MINIMALNO 6 MJESECI OD DATUMA POLASKA NA PUTOVANJE

Dokumentacija za preuzimanje

2024-05-28- ISTANBUL.docx 32,486 KB
2024-05-28- ISTANBUL.pdf 260,741 KB
Pošalji upit