ISTANBUL

TURSKA

16. ožu 2022. - 19. ožu 2022. 4 dana / 3 noćenja

ISTANBUL

TURSKA


ISTANBUL - grad za kojeg je Napoleon Bonaparte rekao: Ukoliko bi svijet bio samo jedna država, Istanbul bi bio njen glavni grad


1 - SPLIT - DUBROVNIK - ISTANBUL
Dan 1

SPLIT - DUBROVNIK - ISTANBUL


Sastanak sa grupom u Sukoišanskoj ulici u 03,00 sata. Ukrcaj u autobus i upoznavanje sa voditeljem putovanja. Vožnja prema Dubrovniku uz kraća stajanja na putu. Dolazak u Zračnu luku Dubrovnik i prijava na let za Istanbul u 8,50 sati. Slijetanje u zračnu luku u Istanbulu je predviđeno u 12,50 sati po lokalnom vremenu. Ukrcaj u autobus i odlazak do hotela. Smještaj i kraći odmor. Po želji grupe odlazak u orijentacijsku šetnju sa voditeljem putovanja ( pješice i javnim gradskim prijevozom ). Povratak u hotel. Noćenje.

2 - ISTANBUL
Dan 2

ISTANBUL


Doručak. Odlazak na cjelodnevni razgled Istanbula u pratnji lokalnog vodiča: razgled Plave džamije, najveličanstvenije džamije u Istanbulu. Pravo ime joj je džamija Sultana Ahmeda, a naziv Plava džamija je dobila zbog prekrasnih plavih, zelenkastih i bijelih pločica na nižim zidovima džamije, Aja Sofija – Crkva Sv. Mudrosti, najpopularnija turistička atrakcija Istanbula i odnedavno opet džamija. Odlazak do Basilica Cistern, najveće od nekoliko stotina cisterni ispod grada koja je izgrađena u 6.st. kako bi se rastućem gradu osigurala pitka voda, rimski hipodrom kojeg je dao sagraditi car Konstantin I. 324.god., posjet Topkapi palači - kompleks palača u kojem su preko 400 godina vladali otomanski sultani, a danas je pretvorena u muzej. Nakon razgleda slobodno vrijeme za osobne programe. Nakon odmora odlazak do Grand Bazaar-a, najveće tržnice na svijetu sa više od 5000 trgovina, poznatih po prodaji zlata, tkanina, keramike i suvenira. Po želji grupe mogućnost odlaska na tipičnu tursku večeru uz program. Povratak u hotel. Noćenje.

3 - ISTANBUL - AZIJSKI DIO GRADA
Dan 3

ISTANBUL - AZIJSKI DIO GRADA


Doručak. Mogućnost odlaska na cjelodnevni izlet u pratnji lokalnog vodiča u posjet azijskom dijelu grada. Vožnja autobusom Bosporskim mostom, jednim od dva viseća mosta koji spajaju Europu i Aziju. Odlazak do Camidza Vidikovca odakle se pruža prekrasan pogled na Zlatni rog – srce Istanbula. Nastavak vožnje i odlazak do Uskudar-a rezidencijalne četvrti azijskog dijela Istanbula. Šetnja atraktivnom avenijom Bagdad na kojoj se nalaze trgovine koje nude najpoznatije svjetske brendove. Slobodno vrijeme za kupovinu i osobne programe. Poslijepodne mogućnost organiziranog posjeta carskoj palači Dolmabahce. Povratak u hotel. Noćenje.

4 - ISTANBUL - DUBROVNIK - SPLIT
Dan 4

ISTANBUL - DUBROVNIK - SPLIT


Doručak. Pohrana prtljage i odjava iz hotela. Odlazak javnim prijevozom do Misir Carsisi, poznate tržnice začina. Nakon kupovine slobodno vrijeme za osobne programe ili po želji grupe mogućnost organiziranog krstarenja Bosporom u pratnji lokalnog vodiča. Tijekom plovidbe možete uživati u pogledu na carske palače, ljetnikovce i tvrđave koje su gradili osmanski velikodostojnici, paše i veziri. Povratak u hotel, preuzimanje prtljage i organizirani prijevoz do zračne luke. Prijava na let za Dubrovnik u 19,40 sati po lokalnom vremenu. Slijetanje u dubrovačku zračnu luku u 19,30 sati. Ukrcaj u autobus i polazak prema Splitu uz kraće stajanje na putu. Dolazak na početnu stanicu u noćnim satima.

Cijena aranžmana

3.890,00 kuna - kalkulacija na bazi minimalno 20 putnika


Uplate i nadoplate

- uplata rezervacije: 900,00 kuna ( promjenjiva stavka ovisna o cijeni zrakoplovne karte)

- u slučaju manjeg broja putnika cijena se uvećava za 300,00 kuna ( minimalan broj putnika

doplata za 1/1 sobu: 790,00 kuna

Informativne cijene za fakultativne izlete u eurima ( minimalan broj prijavljenih putnika: 15)

- izlet autobusom Azijski dio grada u pratnji lokalnog vodiča - 40 eur

- plovidba brodom po Bosporu - 45 eur

- ulaznica za Dolmabahce palaču uz stručno vodstvo i audio guide - 30 eur

- turska večer sa programom i uključenim bezalkoholnim pićem - 45 eur

Rezervacije za izlete se vrše prilikom rezervacije putovanja, plaćanje na licu mjesta voditelju putovanja u eurima ili valuti zemlje u koju putujete.

Program uključuje

prijevoz autobusom Split – Dubrovnik – Split, prijevoz zrakoplovom Dubrovnik-Istanbul-Dubrovnik sa uključenim zrakoplovnim pristojbama, 1 kom ručne prtljage do 8 kg i 1 kom prtljage koja se prijavljuje do 30 kg, transfere u Istanbulu autobusom turističke kategorije na navedenim relacijama, smještaj u hotelu 3/4* u Istanbulu na bazi noćenja s doručkom, razgled Istanbula u pratnji lokalnog vodiča sa uključenim ulaznicama i slušalicama za Topkapi palaču i Basilica Cistern, putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, jamčevinu za turistički paket aranžman, voditelja putovanja i organizaciju putovanja

Preporuka

- polica osiguranja od rizika otkaza putovanja: 110,00 kuna (plativo isključivo kod uplate rezervacije)

Napomena

- za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica koja mora biti valjana minimalno 6 mjeseci od datuma polaska na putovanje

ULAZAK I BORAVAK U TURSKOJ USLIJED PANDEMIJE

VIRUSA SARS-a COV-2

(INFORMACIJE PROSINAC 2021)

- o uvjetima ulaska i boravka u Republici Turskoj uslijed pandemije molimo informirajte se na stranicama MVEP-a

- do daljnjega na snazi su vladine mjere prema kojima putnici (uključujući hrvatske državljane koji su mladji od 12 godina) koji ulaze u Republiku Tursku preko zračnih luka, morskim i kopnenim putem, moraju predočiti negativni nalaz PRC testa koji nije stariji od 72 sata ili brzi antigenski test na SARS-CoV-2 koji nije stariji od 48 sati (računajući od vremena uzimanja brisa do dolaska na granični prijelaz)

- ukoliko osoba ima potvrdu o cijepljenju protiv COVID-19 obavljeno prije više od 14 dana od dana prelaska državne granice (od dana primitka druge doze ili 14 dana od primanja jednokratnog cjepiva), ta osoba će moći ući u Republiku Tursku bez potrebe za dodatnim testiranjima na SARS-CoV-2 i neće biti podložna samoizolaciji.

- ako je osoba preboljela COVID-19 unatrag posljednjih šest mjeseci i ima liječničku potvrdu o preboljenoj bolesti, za tu osobu također vrijedi izuzeće od obveze predočenja negativnog PCR ili brzog antigenskog testa

- do daljnjega je obavezno nošenje zaštitne maske na svim javnim mjestima i održavanje socijalne distance te je na snazi i zabrana pušenja na ulicama i na stanicama javnog prijevoza kako bi se suzbilo širenje koronavirusa.

- od 15. ožujka 2021. uvedena je i obveza popunjavanja putnog obrasca „Traveler Entry Form“ (dostupan na poveznici http://register.health.gov.tr) kojeg je potrebno ispuniti u roku od 72 sati prije ulaska u zemlju (ne odnosi se na putnike u tranzitu) i na osnovu tih informacija bit će Vam određen tzv. HES kod („Hayat Eve Sigar“) koji je potreban za ulaz u sve ugostiteljske, uslužne objekte i trgovačke centre

Dokumentacija za preuzimanje

ISTANBUL PDF.pdf 676,283 KB
2022-03-16 ISTANBUL.docx 29,131 KB
Pošalji upit